Potrivit unui comunicat al CFR SA, SC Anasiarom Forest SRL a fost câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru Acord cadru de Tăieri de arbori periculoşi din zona de siguranţă a căii ferate – 8 Loturi.

Criteriul aplicat a fost cel mai bun raport calitate-preţ, iar lucrările vizează opt loturi. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Valoarea totală estimată pe toate cele opt loturi este de 37.289.600 lei, fără TVA.

Lucrările se vor efectua cu personal instruit din cadrul unor firme autorizate şi agrementate AFER. „Durata fiecărui acord cadru este de 4 ani – Contracte subsecvente: anual”, transmite CFR SA.

Conform reprezentanţilor companiei, circulaţia feroviară se confruntă în dese cazuri cu perturbări ale traficului din cauza căderilor de arbori (provocate de furtuni, căderi de zăpadă, chiciură, vânturi puternice), prin ocuparea gabaritului de liberă trecere sau chiar căderi de arbori peste trenuri în circulaţie, cu afectarea liniei de contact şi a celorlalte elemente ale infrastructurii feroviare (linii, echipamente electrice). Pe lângă aceasta, intervenţiile pentru remedierea deranjamentelor produc întârzieri majore în circulaţia trenurilor de călători.

„În prezent, pe liniile CF, în zona de siguranţă a căii ferate au fost identificaţi arbori potenţial periculoşi pentru siguranţa circulaţiei feroviare, care trebuie tăiaţi. Pe raza Sucursalelor Regionale CF 1-8, nu există personal autorizat pentru lucrări silvice/lucru la înăltime, astfel încât situaţia nu poate fi remediată cu personal cfr. În consecinţă, pentru realizarea volumului mare de servicii de tăiere a arborilor identificaţi ca potenţial periculosi din zona de siguranţă a căii ferate, s-a impus achiziţia unor servicii specifice, cu agenţi economici autorizaţi”, transmite compania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/inundatii-cale-ferata.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/inundatii-cale-ferata-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui comunicat al CFR SA, SC Anasiarom Forest SRL a fost câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru Acord cadru de Tăieri de arbori periculoşi din zona de siguranţă a căii ferate – 8 Loturi....