Evaluarea realizată de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) a ONU a fost comandată în aprilie pentru a determina amploarea distrugerilor suferite de reţelele de comunicaţii din Ucraina de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, la data de 24 februarie 2022.

 

Raportul a constatat că infrastructura de comunicaţii din 10 din cele 24 de oblasturi ucrainene a suferit daune considerabile în primele şase luni de la invazia la scară largă a Rusiei. 

 

„De la începutul atacurilor militare, cu scopul de a utiliza facilităţile în interesul său şi pentru propriile nevoi, Rusia fie a distrus complet, fie a confiscat funcţionarea regulată a telecomunicaţiilor terestre publice şi private şi a infrastructurii critice în teritoriile ocupate temporar şi afectate de război ale Ucrainei”, se arată în raport, potrivit Reuters. 

 

Raportul mai spune că Rusia a schimbat unilateral codurile de apelare ucrainene, care sunt stabilite de agenţia ONU, cu cele ruseşti şi că au avut loc 1.123 de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei, potrivit articolului Reuters. 

 

Raportul a fost publicat la sfârşitul lunii decembrie şi nu a fost foarte mediatizat. Potrivit Reuters, diplomaţii occidentali şi-au exprimat în privat frustrarea cu privire la întârzierile la publicarea raportului. 

 

Într-o scrisoare văzută de Reuters, în septembrie, UE i-a scris secretarului general de atunci al UIT, Houlin Zhao, solicitând publicarea raportului. Zhao a răspuns spunând că evaluarea era încă în curs de desfăşurare, a relatat Reuters.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/telecomunicatii-ucraina.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/telecomunicatii-ucraina-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Evaluarea realizată de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) a ONU a fost comandată în aprilie pentru a determina amploarea distrugerilor suferite de reţelele de comunicaţii din Ucraina de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei,...