Printre studenţii „asiatico-americani”, adică americanii de origine asiatică, circulă câteva sfaturi cu privire la modul de completare a cererilor de înscriere la universităţile de elită. Oricine încearcă să intre într-o universitate americană de calitate ştie că barierele selective sunt considerabile.

Pentru asiaticii americani există un obstacol suplimentar: ascunderea originii lor. New York Times a scris recent despre asta folosind un sondaj realizat în această comunitate etnică.

Problema care îi afectează este paradoxală: fiind prea buni în domeniul academic, sunt ţinta discriminării inverse.

Ancheta New York Times vorbeşte despre cuvântul „tăcere”, pe care tinerii îl aleg, pentru a nu fi „descoperiţi”. În cazul în care chestionarul facultăţii întreabă din ce grup etnic aparţine persoana, există opţiunea de a rămâne tăcut. 

Harvard are un proces pe rol

Acolo unde chestionarul pentru candidat întreabă care este hobby-ul sau distracţia preferată, se evită cuvântul şah. Este prea cerebral, tipic celor care excelează în ştiinţă, şi se ştie că mulţi tineri campioni de şah se îngrămădesc în comunitatea asiatică. Cei care mărturisesc că joacă şah riscă astfel să-şi „trădeze” originile.

Pe scurt, asiaticii trebuie să se joace de-a v-aţi ascunselea cu algoritmul care reglementează selecţia la intrare şi care ar fi fost manipulat, pentru a le reduce rata de admitere.

Acestea nu sunt fenomene marginale. Un proces major este pe rol împotriva Universităţii Harvard, acuzată de discriminare împotriva asiaticilor. Toţi asiaticii-americanii sunt plasaţi într-un interval socio-economic în vârful piramidei, deasupra albilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/12/6589546-mediafax-foto-raul-stef.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/12/6589546-mediafax-foto-raul-stef-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Printre studenţii „asiatico-americani”, adică americanii de origine asiatică, circulă câteva sfaturi cu privire la modul de completare a cererilor de înscriere la universităţile de elită. Oricine încearcă să intre într-o universitate americană de calitate ştie că...