Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de luni, a lui Horia Ştefan Chiş, ofiţer de poliţie, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj, toate în formă continuată şi a Angelei Carmen Kozma, ofiţer de poliţie, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru şantaj în formă continuată.

În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, Chiş ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofiţer de poliţie, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei, transmite DNA.

Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională, Chiş ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Actele de violenţă s-ar fi produs chiar în biroul directorului.

Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecinţe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare şi destituirea din funcţie, precum şi posibile urmări pentru situaţia sa familială, Chiş ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), ameninţând că atât victima, cât şi penitenciarul vor avea de suferit.

În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susţinut şi de Kozma, psiholog în cadrul penitenciarului.

Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, Chiş ar fi ameninţat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromiţătoare pentru distrugerea credibilităţii acesteia.

Chiş şi Kozma urmează să fie prezentaţi marţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/catuse2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/catuse2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de luni, a lui Horia Ştefan Chiş, ofiţer de poliţie, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru folosirea...