Timp de 5 zile Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ) a participat, în Cehia, la un workshop de pregătire în domeniul paraşutismului, organizat de unitatea de intervenţie austriacă EKO Cobra, la care au fost prezente toate unităţile membre ale organizaţiei europene Atlas care au în componenţă paraşutişti.

Patru jandarmi din cadrul BSIJ au făcut echipă în cadrul acestui atelier, parcurgând mai multe probe care au testat capacitatea de infiltrare silenţioasă în zona de desfăşurare a acţiunilor.

Antrenamentele au fost intense şi au prevăzut salturi cu deschidere la mare sau la joasă înălţime, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Anul acesta, elementul inedit pentru paraşutiştii Atla l-a reprezentat saltul de la mare înălţime, dintr-un balon cu aer cald. Cea mai mare înălţime de la care au sărit militarii a fost de 4.000 de metri.

Paraşutiştii BSIJ au spus că de la o astfel de înălţime, în momentul parşutării viteza de coborâre este de 50 de metri pe secundă, ceea ce înseamnă aproximativ 200 de km pe oră. Tot acest timp de coborâre înseamnă un calcul continuu, o monitorizare atentă şi precisă a parametrilor care te ajută să apreciezi momentul în care trebuie să declanşezi deschiderea paraşutei.

Din anul 2011, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei face parte din Grupul Atlas, creat la nivelul Uniunii Europene, alături de cele mai prestigioase structuri militare şi de poliţie, cu competenţe în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/whatsapp-image-2022-11-19-at-12-25-36.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/whatsapp-image-2022-11-19-at-12-25-36-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Timp de 5 zile Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ) a participat, în Cehia, la un workshop de pregătire în domeniul paraşutismului, organizat de unitatea de intervenţie austriacă EKO Cobra, la care au fost prezente...