UPDATE 08:00 Liderii din Asia-Pacific au adăugat sâmbătă vocile lor la presiunea internaţională asupra Rusiei în legătură cu invazia acesteia în Ucraina, publicând o declaraţie la summit în care au afirmat că “majoritatea” dintre ei au condamnat războiul.

 

În afară de înlocuirea numelui organizaţiei, declaraţia a fost cuvânt cu cuvânt identică cu o declaraţie G20 emisă săptămâna trecută după un summit în Indonezia

UPDATE 07:00 Penuria de energie electrică de la Kiev, “critică” pe fondul penei de curent din Ucraina

Capitala ucraineană Kiev se află într-o “situaţie critică”, cu penurii de energie electrică, în timp ce ţara se confruntă cu pene de curent care durează ore întregi, spun oficialii, pe fondul atacurilor ruseşti asupra infrastructurii energetice ucrainene.

 

Tirurile intense de artilerie şi rachete au întrerupt furnizarea de electricitate pentru până la 40% din populaţia ţării la începutul iernii, potrivit Associated Press.

UPDATE Sistemul de electricitate este pe cale să fie refăcut în totalitate în Ucraina

UPDATE Kievul este prins la mijloc pe subiectul „10 prizonieri ruşi ucişi prin împuşcare în cap”, un schimb de acuzaţii între Moscova şi Kiev

Ruşii îi acuză pe ucraineni că au ucis cu sânge 10 ruşi prizonieri în regiunea Doneţk, care se predaseră ucrainenilor. Dar Ucraina susţine că – aşa cum se poate observa parţial din videoclip – în timpul procedurii de predare în faţa inamicului, unul dintre ruşi nu s-a predat de fapt, iar la un moment dat, au fost trase focuri, aparent în spate. De aici, şi reacţiile militarilor de la Kiev.

Cel puţin 10 soldaţi ruşi luaţi prizonieri au fost împuşcaţi în cap de ucraineni, zic ruşii, acuzând partea adversă de crime de război şi de faptul că nu ar fi respectat legile războiului. „Uciderea metodică a peste 10 soldaţi ruşi imobilizaţi de către militarii ucraineni degeneraţi cu lovituri directe în cap nu poate fi prezentată ca o „excepţie tragică””, spune Ministerul Apărării de la Moscova.

Însă videoul rămâne foarte controversat, pentru că prezintă cadre neclare şi, de asemenea, pentru că a fost urcat imediat de canalele ruseşti de propagandă pe Telegram, ceea ce nu reprezintă o carte de vizită prea bună pentru a confirma dinamica evenimentelor.

În acest caz, ONU a anunţat că analizează video-ul cu soldaţii ruşi împuşcaţi în cap. Episodul apare la puţin timp după bănuiala că racheta căzută în Polonia ar fi a Ucrainei, care ar fi respins un atac rusesc.

În acest timp, Putin discută doar cu Erdogan, dar nu ascultă rugăminţile turcului, care îi cere să stea la masa negocierilor de pace. În premieră, preşedintele rus a ieşit să prezideze „live” Consiliul de Securitate, pentru prima dată după 24 februarie. Până acum, a preferat intervenţiile video, izolat în buncărul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/prizonierirusia-jpg.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/prizonierirusia-jpg-300x300.pngrootstireaUncategorised
UPDATE 08:00 Liderii din Asia-Pacific au adăugat sâmbătă vocile lor la presiunea internaţională asupra Rusiei în legătură cu invazia acesteia în Ucraina, publicând o declaraţie la summit în care au afirmat că 'majoritatea' dintre ei au...