Cancelarul Olaf Scholz se va întâlni pe 25 noiembrie, la Berlin, cu Elisabeth Borne. “Discuţiile se vor concentra pe colaborarea dintre Franţa şi Germania la nivel bilateral şi european, precum şi pe teme de politică economică şi în domeniul energiei”, anunţă Guvernul Germaniei, într-un comunicat postat vineri pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Întâlnirea premierului Elisabeth Borne cu Olaf Scholz “va permite discuţii pe tema agendei bilaterale şi pentru stabilirea următoarelor obiective franco-germane. Vizita va contribui şi la analizarea angajamentelor comune la nivel european, în special în materie de cooperare energetică”, a comunicat, la rândul său, Guvernul Franţei. Elisabeth Borne va avea o întrevedere şi cu vicecancelarul german Robert Habeck, care este şi ministru al Economiei.

Relaţiile dintre Franţa şi Germania sunt afectate de o serie de dispute în legătură cu proiecte în domeniile energiei şi apărării. Cancelarul Olaf Scholz s-a opus iniţiativei Comisiei Europene de plafonare a preţului la gaze şi asumării în comun a datoriilor pentru subvenţionarea clienţilor casnici şi companiilor în criza energetică, un plan susţinut de Franţa, Italia, Spania şi Grecia. Cancelarul Olaf Scholz a fost nevoit să justifice în mai multe rânduri decizia Germaniei de a plafona preţul gazelor prin compensaţii în valoare de 200 de miliarde de euro, o măsură contestată de Comisia Europeană, de Franţa şi Polonia. Scholz a reamintit că Franţa, Italia şi Spania au adoptat măsuri similare. Pe fondul disensiunilor, o reuniune interguvernamentală Germania-Franţa a fost amânată.

Olaf Scholz a fost primit la sfârşitul lunii octombrie la Paris de preşedintele Emmanuel Macron. Preşedinţia Franţei a catalogat întâlnirea ca fiind “foarte constructivă”, precizând că vor fi create grupuri de lucru în domeniile energiei, apărării şi sectorului tehnologic. “Preşedintele Republicii şi cancelarul german au evocat relaţiile bilaterale într-un spririt de colaborare foarte strânsă, pe termen mediu şi lung”, a subliniat Palatul Elysée. “Germania şi Franţa colaborează strâns şi abordează în comun provocările”, a declarat, la rândul său, Olaf Scholz după întâlnirea cu Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/7765433-ap-mediafax-foto-ap-christophe-ena.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/7765433-ap-mediafax-foto-ap-christophe-ena-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cancelarul Olaf Scholz se va întâlni pe 25 noiembrie, la Berlin, cu Elisabeth Borne. 'Discuţiile se vor concentra pe colaborarea dintre Franţa şi Germania la nivel bilateral şi european, precum şi pe teme de politică economică...