“Pe noi ne-am convins că trebuie să fim în Schengen, dar mai departe fiecare dintre noi trebuie să ducă mesajul ăsta acolo unde poate. (…) Nu pot să nu spun că avem aceste criterii îndeplinite de 11 ani, 11 ani în care politica noastră externă ori a uitat, ori nu şi-a dat seama, nu a sesizat şi nu a depus un efort rezonabil pentru atingerea acestui obiectiv major de ţară.

Am ales de două ori un preşedinte care a spus că va face acest lucru. Este responsabilul numărul 1 pe politica externă. Nu s-a întâmplat. Sigur, ne uităm, pe lângă Schengen, şi la MCV, ne uităm şi la vizele cu America, nu prea ni s-au întâmplat lucrurile pe politică externă şi din nefericire nici nu am avut atributul în cadrul PSD de a face aceste lucruri”, a spus pesedistul Romaşcanu, la dezbaterea “Consolidarea proiectului european. Spaţiul Schengen şi beneficiile României”, organizată de PES activists România.

Romaşcanu a adăugat că România este “la un moment de cotitură a istoriei” şi nu simte că există un plan, o strategie, “ceva care să ducă România dincolo de această criză într-o poziţie mai bună decât este acum”.

“Mai e o chestiune pe care ar trebui să o învăţăm din această campanie şi să încercăm să avem totuşi o strategie de politică externă. (…) Sperăm, şi avem oameni de politică externă în PSD, să putem pune pe masa guvernării şi o strategie de politică externă. Sigur că ceva ce a fost foarte presant în interior, cu plafonarea preţurilor, cu sprijin pentru România, toate aceste lucruri erau imediate, erau urgente, trebuiau făcute, dar cred că ar trebui să aducem şi în ţară ceea ce face Victor Negrescu afară şi anume o politică coerentă externă pentru România”, a menţionat Romaşcanu.

“Mi-ar plăcea după intrarea în Schengen să avem fiecare – minister de Externe, partide parlamentare – să avem fiecare câte un raport cu ce a făcut pentru această campanie. Eu nu am văzut decât PSD în această chestiune”, a menţionat ministrul Culturii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/7570132-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/7570132-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Pe noi ne-am convins că trebuie să fim în Schengen, dar mai departe fiecare dintre noi trebuie să ducă mesajul ăsta acolo unde poate. (...) Nu pot să nu spun că avem aceste criterii îndeplinite de ...