Când ne uităm la cipuri sau semiconductori, suntem prea dependenţi, suntem prea dependenţi de Taiwan, suntem prea dependenţi de anumite surse“, a declarat Marin la evenimentul Slush startup din Helsinki. Taiwanul este esenţial pentru lanţul global al semiconductorilor, datorită avansului pe care îl are compania Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) din această ţară în ceea ce priveşte cipurile avansate.

Dacă Europa nu-şi construieşte propria capacitate tehnologică, aprovizionarea ar putea fi tensionată în perioade de criză, aşa cum a fost cazul în primele zile ale pandemiei de coronavirus sau cu războiul din Ucraina, a adăugat Marin.

Vreau să subliniez cunoştinţele, capacităţile tehnologice pe care ar trebui să le avem şi să ne asigurăm că nu facem aceleaşi greşeli cu tehnologia pe care le-am făcut cu energia, pe care le-am făcut cu aprovizionarea medicală“, a spus ea, conform POLITICO.

În timpul discuţiei Consiliului European privind China de luna trecută, liderii au fost avertizaţi că orice izbucnire a unui conflict cu Taiwanul – pe care Beijingul îl consideră o provincie renegată – ar provoca probabil perturbări grave ale lanţurilor de aprovizionare cu tehnologie, potrivit unui diplomat.

La începutul acestui an, UE şi-a dezvăluit propriul plan privind cipurile, cu scopul de a împinge cota de piaţă a blocului în lanţul valoric global al semiconductorilor la 20% până în 2030.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/30997763-l.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/30997763-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Când ne uităm la cipuri sau semiconductori, suntem prea dependenţi, suntem prea dependenţi de Taiwan, suntem prea dependenţi de anumite surse', a declarat Marin la evenimentul Slush startup din Helsinki. Taiwanul este esenţial pentru lanţul global...