“În primul rând, este un mesaj de unitate al Europei noastre. Este vorba de o adunare mult mai mare decât Uniunea Europeană, fiind invitate în plus 17 ţări faţă de cele 27 din cadrul UE”, a afirmat Macron, la reuniunea informală organizată la Praga, potrivit publicaţiei La Voix du Nord.

“Împărţim acelaşi spaţiu, adesea şi aceeaşi istorie şi avem vocaţia de a ne scrie împreună viitorul. Aş vrea să putem avea o discuţie utilă şi la fiecare şase luni să putem avea astfel de întâlniri pentru a putea lansa proiecte. Vom discuta despre pace şi securitate, despre strategia de apărare, despre energie, imigraţie, despre o serie de subiecte interesante pentru compatrioţii noştri”, a subliniat preşedintele Franţei.

Anterior, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat, conform cotidianului Le Monde, că liderii reuniţi la Praga “încearcă să găsească o nouă ordine fără Rusia”. “Acest lucru nu înseamnă că vrem să excludem Rusia pentru totdeauna, dar această Rusie, Rusia lui Putin, nu îşi are locul. Semnalul pe care vrem să îl transmitem este că, din nefericire, nu putem construi o ordine în materie de securitate cu Rusia”, a susţinut Josep Borrell Fontelles.

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, crede că Rusia şi Belarus sunt “izolate” pe plan internaţional întrucât nu participă la platforma Comunitatea Politică Europeană. “S-a reunit aici întregul continent european, cu excepţia a două ţări – Rusia şi Belarus. Acest lucru arată cât sunt de izolate aceste ţări”, a afirmat Alexander De Croo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/10/7791187-ap-mediafax-foto-ap-aurelien-morissard.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/10/7791187-ap-mediafax-foto-ap-aurelien-morissard-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'În primul rând, este un mesaj de unitate al Europei noastre. Este vorba de o adunare mult mai mare decât Uniunea Europeană, fiind invitate în plus 17 ţări faţă de cele 27 din cadrul UE', a afirmat ...