Povestea Danielei Mihoc, voluntar-pompier, începe în anul 2018.

În toiul unei nopţi de toamnă, casa în care locuia Daniela, situată în apropierea Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara, avea să se aprindă de la coşul de fum.
„Îngerii ei” salvatori, cum îi numeşte pe pompieri, au intervenit şi i-au stins incendiul care cuprinsese locuinţa. Aflată în stare de şoc şi panică, paramedicii SMURD i-au evaluat starea în aceea noapte.

Încă din acel moment le-a rămas recunoscătoare pompierilor pentru că i-au redat speranţa la viaţă.

Doi ani mai târziu, Daniela avea să treacă printr-o nouă cumpănă a vieţii: soţul ei, în vârstă de 69 ani, a murit. În prima zi a noului an, pe 1 ianuarie 2020, dis-de-dimineaţă, soţul ei acuza dureri în piept şi respira cu dificultate. Şi de această dată, Daniela a cerut sprijinul salvatorilor. Pompierii SMURD veniţi acasă l-au găsit pe bărbat în stop cardiac. După multe manevre de resuscitare, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic.

Daniela a simţit atunci că este timpul potrivit să înveţe lucruri noi şi să fie utilă semenilor ei.

Fiul Danielei a aflat de pe site-ul ISU Timiş despre programul de voluntariat „Salvator din pasiune” şi a venit cu mama lui la sediul ISU pentru a o înscrie, îndeplinindu-i astfel dorinţa de a-i cunoaşte mai bine pe “îngerii ei”.

Daniela are 60 de ani, dar spune că „niciodată nu este prea târziu pentru îndeplinirea unui vis. Îmi doresc să am parte de înţelepciune, ca să pot face lucruri pentru ceilalţi, deseori aflaţi în nevoie”.

Despre activitatea de voluntariat, în numai 6 luni, Daniela a acumulat peste 200 ore. Decizia de a se alătura pompierilor voluntari este o experienţă care i-a schimbat viaţa.

„Fiecare misiune are un caracter înălţător. Îmi place tot ceea ce fac aici” – spunea ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bb08f236-fa32-433a-a776-0411e5768bec.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bb08f236-fa32-433a-a776-0411e5768bec-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Povestea Danielei Mihoc, voluntar-pompier, începe în anul 2018. În toiul unei nopţi de toamnă, casa în care locuia Daniela, situată în apropierea Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara, avea să se aprindă de la coşul...