Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi patru abţineri.

Senatul a fost primă cameră sesizată.

Proiectul a fost amendat în comisiile de specialitate, astfel că, prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (4), începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizaţiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în Anexa IX la Legea cadru 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut la Legea cadru 153/2017 cu salariul minim pentru anul 2021. Amendamentul a fost propus de senatorii UDMR Turos Lorand şi Fejer Laszlo Odon.

Ştefan Radu Oprea, liderul senatorilor social-democraţi, a anunţat în plen că grupul PSD votează proiectul cu amendamente, pentru a fi constituţional.

„Propunerea PSD în Guvernul României va fi ca din Anexa 9 să fie supus acestei reglementări doar punctul C” a spus Oprea, care s-a referit la indemnizaţiile preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, precum şi la primari şi viceprimari.

Proiectul urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/7525353-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/7525353-mediafax-foto-andreea-alexandru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi...