”Lanţurile comerciale din economia românească au atins un nivel de fragilitate fără precedent de la precedenta criză economică. Pe fondul inflaţiei, mare parte din companiile din economie, mai ales din sectoarele sensibile cum sunt comerţul, construcţiile şi industria alimentară, şi-a redus drastic stocurile de marfă, în tentativa de a se proteja în faţa efectelor inflaţiei”.

Media de rotaţie a stocurilor în domenii precum comerţul şi industria alimentară a scăzut pe unele segmente de piaţă de la 120 la 30-45 de zile, iar volumele tranzacţionate s-au redus cu 40-60%, arată datele Sierra Quadrant.

Optimizarea stocurilor a devenit cuvântul de ordine şi în industria construcţiilor, dar şi în sectorul de prelucrare, fluctuaţiile semnificative ale preţurilor materialelor alături de evoluţia impredictibilă a consturilor cu energia, gazele şi carburanţii determinând tot mai multe companii să se focuseze pe reducerea la minim a expunerii.

,,Temerile legate de recesiune, de efectele creşterilor de preţuri la energie, de fluctuaţiile din piaţa valutară, determină o accentuare a fenomenului de dezintermediere, cu efecte negative în dinamica economiei. Lanţurile de business bazate pe încredere, pe credit furnizor pe termen lung, sunt tot mai puţine ca volum şi valoare de piaţă’’, arată analiza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/economie-50-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/economie-50-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
”Lanţurile comerciale din economia românească au atins un nivel de fragilitate fără precedent de la precedenta criză economică. Pe fondul inflaţiei, mare parte din companiile din economie, mai ales din sectoarele sensibile cum sunt comerţul, construcţiile...