Danemarca s-a angajat marţi să aloce peste 13 milioane de dolari pentru a sprijini ţările în curs de dezvoltare care au suferit pierderi cauzate de perturbările climatice, devenind astfel prima ţară care oferă compensaţii pentru „pierderi şi daune”.

Ministrul danez al dezvoltării, Flemming Møller Mortensen, a făcut această promisiune în timpul Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, anunţând că noile fonduri pentru climă vor fi destinate regiunii Sahel din nord-vestul Africii şi altor regiuni fragile.

„Sunt foarte bucuros că am convenit să creştem sprijinul pentru pierderile şi daunele legate de climă. Este extrem de nedrept, cei mai săraci din lume suferă cel mai mult din cauza consecinţelor schimbărilor climatice, la care au contribuit cel mai puţin”, a explicat ministrul danez.

Unele dintre cele mai fragile zone din lume, cum ar fi insulele joase, fac presiuni pentru crearea unui mecanism de finanţare pentru „pierderi şi daune”. Mecanismul ar putea fi stabilit în cadrul negocierilor de la ONU privind clima din Egipt, care vor avea loc în noiembrie.

SUA, UE şi alte naţiuni bogate care au produs cea mai mare poluare s-au opus formării unui fond separat pentru a aborda pierderile şi daunele.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat marţi ţările bogate să impoziteze profiturile excepţionale ale companiilor producătoare de combustibili fosili şi să folosească aceşti bani pentru a compensa „ţările care suferă pierderi şi daune cauzate de criza climatică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/profimedia-0002111805.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/profimedia-0002111805-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Danemarca s-a angajat marţi să aloce peste 13 milioane de dolari pentru a sprijini ţările în curs de dezvoltare care au suferit pierderi cauzate de perturbările climatice, devenind astfel prima ţară care oferă compensaţii pentru „pierderi...