UPDATE 9:20 Sute de persoane iau parte la slujba de înmormântare. Sicriul reginei va fi apoi coborât în cavoul regal

UPDATE 9:00 Ultimul drum al Reginei prin Londra 

Sute de oameni s-au strâns pentru a urmări drumul cortegiului funerar. 

Uşile Westminster Hall s-au închis. Sute de mii de persoane care au călătorit la Londra din toată Marea Britanie şi din întreaga lume au putut să-i aducă un omagiu începând de miercuri seară şi pe tot parcursul weekendului.

 

Cei patru copii ai reginei au organizat un priveghi vineri seara, iar nepoţii au făcut acelaşi lucru sâmbătă.

 

Gărzile au vegheat timp de şase ore pe tură, intrând şi ieşind din roluri la intervale de 20 de minute.

 

În acest timp au loc ultimele pregătiri pentru funeraliile de stat din această dimineaţă. 

 

UPDATE 8:44 Familia regală publică o nouă fotografie cu Regina, iar noul Rege transmite un mesaj pentru cei care le sunt alături

„În timp ce ne pregătim cu toţii să ne luăm rămas bun, am vrut pur şi simplu să profit de această ocazie pentru a le mulţumi tuturor acelor nenumăraţi oameni care au fost un sprijin şi o mângâiere pentru familia mea şi pentru mine în aceste momente de durere”, a scris regele Charles, pe Twitter.

 

6:00 – Se va încheia perioada de omagiere a reginei

Starea de veci, în care sicriul închis al reginei a fost expus publicului la Westminster Hall începând de miercurea trecută, se va încheia.

 

7:00 – Se deschide Abaţia Westminster 

Abaţia Westminster  se va deschide pentru congregaţia care participă la funeraliile reginei. Înmormântarea, care va presupune una dintre cele mai mari adunări de şefi de stat şi membri ai familiei regale pe care Marea Britanie le-a găzduit în ultimele decenii, va include familii regale europene şi lideri mondiali.

 

7.10 – Sicriul reginei este transportat la abaţie

Sicriul va fi transportat cu trăsura de la Sala Westminster la Abaţie, fiind remorcat de 142 de marinari din Marina Regală. Regele Charles al III-lea, căruia i se vor alătura membri ai familiei regale, precum şi membri ai casei regale, vor urma sicriul.

 

7:40 – Procesiunea ajunge la Abaţia Westminster 

Procesiunea va ajunge la Poarta de Vest a Abaţiei Westminster, iar grupul de purtători, format din membri ai gărzii reginei, va purta sicriul de pe trăsura cu tunuri.

 

8:00 – Începe slujba

Va începe slujba, care va fi condusă de decanul de la Westminster, Dr. David Hoyle. Predica va fi ţinută de arhiepiscopul de Canterbury.

 

8:10 –  Ultimul mesaj

Se va asculta ultima recitare, care va fi urmată de două minute de reculegere.

 

8.30 – Se încheie serviciul funerar de stat

Imnul naţional va fi intonat, punând capăt serviciului funerar de stat. Sicriul va fi apoi transportat la trăsură.  

 

9:15 – Procesiunea până la Arcul Wellington

Procesiunea, condusă de rege, va fi formată din mai multe grupuri, fiecare fiind acompaniat de o fanfară de serviciu. Printre aceste grupuri se numără reprezentanţi ai Serviciului Naţional de Sănătate Publică, membri ai Poliţiei Regale Canadiene, precum şi detaşamente din cadrul Forţelor Armate ale Commonwealth-ului. În Parcul Hyde se vor trage focuri de armă la fiecare minut  de artileria regală, în timp ce turnul cu ceas Big Ben va suna la fiecare minut. Procesiunea îşi va croi drum pe străzi.

 

10.00 – Sicriul este amplasat în maşina funerară de stat

Procesiunea va ajunge la Arcul Wellington, iar grupul de purtători va transfera sicriul în maşina funerară înainte ca aceasta să plece spre Windsor. De asemenea, va avea loc un salut regal şi va fi intonat imnul naţional.

 

12.06 – Sosirea la Windsor

Procesiunea va ajunge în Windsor şi va continua de la Long Walk până la Castelul Windsor. Regele şi membrii familiei regale se vor deplasa la Capela St George pentru slujba de înmormântare.

 

11:00 – Începe slujba de înmormântare

 

17.30 – Slujbă privată de înmormântare

Va fi o slujbă privată condusă de decanul din Windsor, la care vor participa doar Regele şi familia regală. Sicriul Reginei va fi depus în capela St George, alături de Prinţul Phillip şi de părinţii ei, Regele George al VI-lea şi Regina Mamă.

 

 

 

Rezumat de deschidere – THE GUARDIAN 
 

După 10 zile de doliu oficial, înmormântarea reginei Elisabeta a II-a are loc astăzi la Londra.
Va fi o zi de ceremonie şi tradiţie – precum şi una dintre cele mai mari adunări de şefi de stat şi alţi lideri mondiali la care au fost martori în ultimii ani.

Ultimul dintre cei care stau la coadă pentru a-şi lua personal rămas bun de la regină în Westminster Hall va trece pe lângă catafalc la ora 6:30. 

VIDEO Joe Biden şi soţia sa, Olena Zelenska, Ursula von der Leyen şi mai multe cupluri regale din Europa, la căpătâiul Reginei

Printre personalităţi, lideri ai lumii şi regi, s-au numărat şi Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi cuplurile regale ale Spaniei şi Suediei.  

 

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite va lipsi de la funeraliile reginei 

 

Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite va lipsi luni de la funeraliile reginei Elisabeta, a declarat duminică o sursă din cadrul Ministerului britanic de Externe, contrar aşteptărilor Marii Britanii. 

 

Arabia Saudită va fi reprezentată în schimb de prinţul Turki bin Mohammed al Saud, a precizat sursa. 

 

Londra va găzdui sute de lideri globali, cu prilejul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Securitatea va fi de grad 0, cu interzicerea avioanelor private. Şi Joe Biden va ajunge cu un autobuz la locul ceremoniei.

Ducele de Norfolk este cel care se ocupă de înmormântarea Reginei şi de încoronarea noului monarh.

Peste 500 de şefi de stat, mai puţin Vladimir Putin şi aliaţii lui din război, oameni de pretutindeni, stau la coadă pentru a aduce un ultim omagiu Suveranei.

„Marca reginei era mai puternică decât cea a monarhiei. Acesta este punctul la care să reflectăm acum. Şi trebuie să distingem statutul pe care Elisabetta a avut-o întotdeauna, de cel al familiei regale. Pentru că capacitatea ei era de a genera o asemenea afecţiune în jurul ei, şi apoi capacitatea lui de a face faţă diferitelor probleme, atât interne, cât şi internaţionale: era una dintre calităţile ei. Nu al instituţiei, ci al persoanei sale”, susţine John Kampfner, director executiv la Chatham House, cel mai faimos think tank din Londra.

Noul rege, Charles al III-lea nu a pierdut timpul cu operaţiunea Spring Tide: a vizitat toate zonele Regatului: Scoţia cea tentată de independenţă deja odată cu referendumul din 2014 şi acum sperând la un nou vot, Irlanda de Nord şi a încheiat cu Ţara Galilor.

Charles, rege pe bicicletă?

Dar, ce rege va fi Charles? „O călătorie nu este suficientă pentru a rezolva probleme străvechi şi complexe, va fi un proces lung şi complex. Mă aştept la o monarhie mai asemănătoare cu monarhia pe bicicletă a monarhiilor nordice în viitor”.

Va afecta această înmormântare geopolitica? „Va fi o adunare planetară incredibilă şi chiar dacă vor fi şefi de stat şi nu de guvern, e adevărat că vor sosi preşedinţii SUA, Franţei şi ţări precum India. Atunci mai trebuie să facem o diferenţă între marca-regina şi marca-UK, este clar că prima avea o imagine mai pozitivă în Europa decât Marea Britanie”, spune acelaşi director.

Ce se va întâmpla cu Commonwealth-ul?  „Nu se va întâmpla nimic imediat, dar cred că în 6 luni, 1 an vom vedea nişte mişcări”.

„Este o întrebare bună, mulţi care aveau simpatie pentru regina nu s-au definit monarhişti, nu s-au identificat cu monarhia şi totuşi între suişuri şi coborâşuri, cred că apogeul simpatiilor republicane în 1997 după moartea Dianei, are de mult a fost un procent foarte mic. Cred că va creşte din nou, dar nu-mi imaginez cât de mult”, explică analistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
UPDATE 9:20 Sute de persoane iau parte la slujba de înmormântare. Sicriul reginei va fi apoi coborât în cavoul regal UPDATE 9:00 Ultimul drum al Reginei prin Londra  Sute de...