”Până anul acesta interesul era concentrat pe proprietăţi locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investiţional foarte bun, între 6-8%. Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către pieţe externe, atât sub egida locuinţelor de vacanţă, cât şi în scopul închirierii acestora”, explică Andreea Comşa, Managing Director, Premier Estate Management.

Cele mai numeroase oferte externe întâlnite în România au fost acelea ale dezvoltărilor din Dubai, dar interesul este pe un trend ascendent şi pentru alte zone cu potenţial turistic, cum ar fi Cipru şi Spania, cele mai căutate fiind proprietăţile în ansambluri rezidenţiale cu acces facil către plajă, dezvoltări ce au în componenţă o serie de facilităţi ce deservesc proprietăţile în cauză, cum ar fi piscine, terenuri de sport, piste de jogging şi biciclete, restaurant, cafenele.

În Ciprul de Nord, o zonă care a explodat din punct de vedere rezidenţial şi turistic în ultimii ani, se regăsesc în derulare o varietate de proiecte noi, ce întrunesc principiile resorturilor din punct de vedere al facilităţilor şi funcţionalităţii.

Proiectele sunt de regulă de mari dimensiuni, cele situate apoape de plajă (la 400 de m, de exemplu) având preţuri care pornesc de la 77.000 de lire sterline pentru un studio şi 96.500 de lire sterline pentru un apartament cu două camere.

În ce priveşte zona de interes investiţional din Spania, cum ar fi de exemplu Malaga, se regăsesc aici dezvoltări noi, de dimensiuni mult mai reduse decât cele din Cipru, situate la 500 m de plajă.

Dezvoltările noi includ apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, cu suprafeţe cuprinse între 67 mp construiţi pentru un apartament de 2 camere şi 123 mp construiţi pentru un apartament de 4 camere. Preţurile pornesc de la 238.000 euro + TVA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/w1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/w1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
”Până anul acesta interesul era concentrat pe proprietăţi locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investiţional foarte bun, între 6-8%. Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către pieţe...