Rice a declarat reporterilor că datele au indicat o nouă pierdere de viteză în trimestrul al treilea, având în vedere inflaţia în continuare ridicată, problemele din lanţul de aprovizionare şi condiţiile mai stricte de pe piaţa financiară, dar nu a oferit detalii despre eventuale revizuiri suplimentare ale estimărilor Fondului Monetar Internaţional.

În iulie, FMI a revizuit în scădere creşterea globală la 3,2% în 2022 şi la 2,9% în 2023. Instituţia va publica o nouă perspectivă luna viitoare.

“În mod clar, ceea ce am caracterizat ca fiind o încetinire economică globală nu a făcut decât să se intensifice în ultimele săptămâni şi luni”, a declarat Rice într-o întâlnire virtuală cu presa.

El a precizat că blocajele COVID-19 şi problemele din domeniul imobiliar apasă asupra activităţii economice din China, în timp ce întărirea dolarului are implicaţii pentru multe ţări.

“Riscurile de depreciere continuă să domine perspectivele, cu o cantitate imensă de incertitudine care trebuie luată în considerare”, a spus el. “Ne aşteptăm ca unele ţări să se confrunte cu recesiunea în ’23. Este prea devreme să spunem dacă va fi o recesiune globală generalizată”.

Chiar dacă unele ţări nu ar fi, din punct de vedere tehnic, în recesiune, aceasta ar fi resimţită ca o recesiune pentru mulţi oameni din întreaga lume, a spus Rice.

El a menţionat că numai în Africa, foametea a crescut cu o treime în ultimii doi ani, afectând 123 de milioane de persoane. “Oricum aţi vrea să o numiţi, este o situaţie îngrozitoare pentru aceşti oameni”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/fmi.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/fmi-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Rice a declarat reporterilor că datele au indicat o nouă pierdere de viteză în trimestrul al treilea, având în vedere inflaţia în continuare ridicată, problemele din lanţul de aprovizionare şi condiţiile mai stricte de pe piaţa...