Astfel, 400.000 de salariaţi au ieşit în ultimul an din categoria celor mai prost plătiţi angajaţi şi au obţinut salarii mai mari de 3.000 de lei brut pe lună. În calcul sunt incluşi salariaţii care primesc atât salariul minim de 2.550 de lei brut, cât şi salariaţii care au 3.000 de lei brut pe lună, cum sunt cei din construcţii şi din industria alimentară.

„Faptul că statul vine cu facilităţi fiscale şi încurajează creşterea, transparentă, a veniturilor oamenilor pentru a menţine nivelul de consum din economie este un lucru bine-venit. Pe de altă parte, în IMM-uri salariile oricum au crescut, pentru că antreprenorii se confruntă cu presiune din partea angajaţilor. Costul coşului de consum al unei familii a crescut, iar oamenii au avut nevoie de o creştere salarială de cel puţin 10-15%, ceea ce parţial s-a întâmplat deja“, a explicat Ioana Arsenie, consultant de business şi strateg financiar la compania Trusted Advisor.

În România există două niveluri ale salariului minim: unul de 2.550 de lei brut, valabil pentru toţi angajaţii, şi unul de 3.000 de lei brut, aplicat în construcţii, în industria alimentară şi în agricultură.

Anul acesta, guvernul a adoptat mai multe măsuri care le-au permis angajatorilor să ofere, cu o fiscalitate mai redusă, salarii mai mari angajaţilor.

Deşi ponderea salariaţilor plătiţi la nivelul minim a scăzut de la 38% la 31% în ultimul an, România are în continuare prea mulţi angajaţi plătiţi cu salarii mici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bani-lei-publimedia-octav-ganea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bani-lei-publimedia-octav-ganea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Astfel, 400.000 de salariaţi au ieşit în ultimul an din categoria celor mai prost plătiţi angajaţi şi au obţinut salarii mai mari de 3.000 de lei brut pe lună. În calcul sunt incluşi salariaţii care primesc...