Într-un memoriu adresat angajaţilor, Cook a spus că toţi lucrătorii de la sediul companiei şi de la birourile din apropiere vor trebui să se întoarcă marţi şi joi la birouri, cea de-a treia zi fiind stabilită de managerii echipei. Noul program va intra în vigoare începând cu 5 septembrie, a raportat Financial Times, citat de ZF.

Angajaţii Apple din diferite părţi ale lumii se vor întoarce la birouri conform unui orar diferit, în funcţie de circumstanţele locale, a spus Cook în nota văzută de Financial Times.

„Suntem încântaţi să mergem mai departe cu pilotul şi credem că acest cadru revizuit ne va spori capacitatea de a lucra în mod flexibil, păstrând în acelaşi timp colaborarea în persoană, care este atât de esenţială pentru cultura noastră”, a spus CEO-ul Apple, potrivit memoriului.

„Ştim şi că mai avem multe de învăţat. Şi ne angajăm să ascultăm, să ne adaptăm şi să creştem împreună în săptămânile şi lunile următoare.”

Cook a subliniat că aranjamentele au fost un „pilot” şi vor fi ajustate după caz.

Nu este prima dată când Apple anunţă întoarcerea la birouri. În iunie 2021, compania a declarat că plănuia o întoarcere de trei zile pe săptămână în luna septembrie a acelui an, plan anulat din cauza creşterii cazurilor de Covid-19. Mai târziu, unor angajaţi li s-a spus să stea în birouri una sau două zile pe săptămână.

Revenirea greoaie pentru Apple reflectă dificultatea pe care aceasta şi alte mari grupuri din Silicon Valley au avut-o în gestionarea rolului muncii de la birou în era post-pandemică. Companiile s-au confruntat cu presiuni din partea multor angajaţi pentru a păstra condiţiile de lucru la distanţă impuse brusc asupra lor, riscând, altminteri, să piardă un număr semnificativ de angajaţi talentaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/apple-afp.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/apple-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Într-un memoriu adresat angajaţilor, Cook a spus că toţi lucrătorii de la sediul companiei şi de la birourile din apropiere vor trebui să se întoarcă marţi şi joi la birouri, cea de-a treia zi fiind stabilită...