O maxi-recenzie publicată în revista Jama, cu date culese din 1972, dezvăluie că zgomote enervante în urechi sunt mai frecvente decât se credea anterior. 

Tinitusul, ţiuitul enervant în ureche, afectează peste 740 de milioane de adulţi din întreaga lume şi este perceput ca o problemă gravă de peste 120 de milioane de oameni.

Sunt concluziile unui raport în considerare 767 de studii pe această temă publicate între 1972 şi 2021.

Se estimează că incidenţa anuală a tinitusului (cazuri noi observate) este de aproximativ 1%.

Nu există diferenţe semnificative între bărbaţi şi femei, dar prevalenţa asociată cu vârsta creşte: tinitusul este prezent la 10% dintre adulţii tineri, 14% dintre persoanele de vârstă mijlocie şi 24% dintre persoanele în vârstă.

„Mulţi oameni suferă de tinitus, care este o problemă generală asemănătoare migrenei şi durerii, iar lipsa opţiunilor de tratament eficiente justifică o investiţie majoră în găsirea de tratamente adecvate”, este concluzia specialiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/auz.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/auz-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O maxi-recenzie publicată în revista Jama, cu date culese din 1972, dezvăluie că zgomote enervante în urechi sunt mai frecvente decât se credea anterior.  Tinitusul, ţiuitul enervant în ureche, afectează peste 740 de milioane...