Ministrul de Finanţe, Christian Lindner, a declarat că aproximativ 48 de milioane de persoane din Germania vor beneficia de modificări ale sistemului de impozitare, menite să împiedice ca acestea să fie impozitate mai mult decât le cresc salariile, informează AP.

Alocaţiile pentru copii vor fi, de asemenea, majorate în anii următori, a spus el.

Planul a fost criticat de Verzi, care fac parte din coaliţia de guvernare formată din trei partide din Germania, alături de Partidul Liberal-Democrat, pro-business al lui Lindner. Reprezentanţii acestora au remarcat că persoanele cu venituri mari vor avea cele mai mari câştiguri absolute din reducerile de taxe propuse, în timp ce cei cu venituri mici vor economisi mult mai puţin.

Dar cancelarul Olaf Scholz, de la social-democraţi, şi-a exprimat sprijinul pentru acest plan.

Purtătorul de cuvânt al lui Scholz, Steffen Hebestreit, a declarat că reducerile de taxe se numără printre o serie de măsuri menite să abordeze costurile ridicate ale energiei şi inflaţia. “Ca atare, aş spune că există o bunăvoinţă generală din partea cancelarului şi în această chestiune”, a spus el.

Puternicul grup de lobby al industriei germane, BDI, şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru acest plan, afirmând că este important să se evite ca majorările salariale să ducă la “creşteri ascunse ale impozitelor” pentru lucrătorii calificaţi.

Cifrele oficiale arată că inflaţia a scăzut uşor la 7,5% în iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, de la 7,6% în iunie. Creşterile de preţuri au fost alimentate de o creştere bruscă a costurilor cu energia, legată de atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/germania-steag-parlament.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/germania-steag-parlament-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul de Finanţe, Christian Lindner, a declarat că aproximativ 48 de milioane de persoane din Germania vor beneficia de modificări ale sistemului de impozitare, menite să împiedice ca acestea să fie impozitate mai mult decât le...