Agenţia de presă Reuters a centralizat câteva din reacţiile provocate de decizia instanţei ruse.

Griner, în timp ce era condusă în cătuşe la ieşirea din instanţă: “Îmi iubesc familia”.

Avocata lui Griner, Maria Blagovolina:
„Este foarte supărată, foarte stresată. Abia poate vorbi. Este un moment dificil pentru ea.

„Când am văzut-o pe Brittney marţi, i-am spus: ‘Ne vedem joi’. Ea a spus: ‘Ne vedem în ziua judecăţii’. Aşa că se pare că a avut dreptate”.

Echipa de avocaţi a lui Griner, care a anunţat într-o declaraţie că va face apel:

”Ţinând cont de cantitatea de substanţă – ca să nu mai vorbim de defectele expertizei – şi de pledoarie, verdictul este absolut nerezonabil.”

Preşedintele SUA, Joe Biden, într-o declaraţie:

„Astăzi, cetăţeanul american Brittney Griner a primit o sentinţă de închisoare care este încă o reamintire a ceea ce lumea ştia deja: Rusia o reţine pe nedrept pe Brittney.

Este inacceptabil şi fac apel la Rusia să o elibereze imediat pentru ca ea să poată fi alături de soţia ei, de cei dragi, de prieteni şi de coechipierii ei.”

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken:

„Nimic din decizia de astăzi nu schimbă hotărârea noastră conform căreia Brittney Griner este reţinută pe nedrept şi vom continua să lucrăm pentru a o aduce acasă pe Brittney şi pe celălalt cetăţean american reţinut pe nedrept, Paul Whelan.”

Agentul lui Griner, Lindsay Kagawa Colas, pe Twitter:

„Sentinţa de astăzi a lui Brittney Griner a fost severă după standardele juridice ruseşti şi demonstrează ceea ce am ştiut tot timpul, că Brittney este folosită ca pion politic. Apreciem şi continuăm să susţinem eforturile @POTUS (Biden) şi a Secretarului de Stat Blinken de a ajunge rapid la o înţelegere pentru a o aduce pe Brittney, pe Paul şi pe toţi americanii acasă.

„… Acesta este un moment pentru compasiune şi pentru o înţelegere comună a faptului că obţinerea unui acord pentru a-i aduce pe americani acasă va fi dificilă, dar este urgent şi este ceea ce trebuie făcut. #WeAreBG”

Comisarul WNBA, Cathy Engelbert, şi Comisarul NBA, Adam Silver, într-o declaraţie comună:

„Verdictul şi sentinţa de astăzi sunt nejustificate şi nefericite, dar nu neaşteptate, iar Brittney Griner rămâne deţinută pe nedrept.

Angajamentul WNBA şi NBA faţă de întoarcerea ei în siguranţă nu s-a clintit şi sperăm că ne apropiem de finalul acestui proces de a o aduce în sfârşit pe BG acasă, în Statele Unite.”

USA Basketball, într-o declaraţie:

„Continuăm să o sprijinim pe BG în orice fel putem şi rămânem angajaţi cu Departamentul de Stat al SUA în timp ce lucrează cu sârguinţă pentru a o aduce acasă. Curajul de care dă dovadă Brittney în faţa acestor circumstanţe inimaginabile vorbeşte despre persoana care este şi despre puterea pe care o are.

Nu vom fi mulţumiţi până când BG nu se va întoarce în SUA şi nu se va reuni cu cei dragi, coechipierii şi fanii ei.”

Asociaţia Naţională a Jucătoarelor de Baschet Feminin:

„Oricare ar fi conversaţiile pe care secretarul Blinken şi omologul său rus trebuie să le aibă, avem încredere că le poartă cu toată viteza deliberată. Pentru că este timpul. Este pur şi simplu timpul. Acest lucru este de o importanţă critică pentru BG, pentru familia ei, pentru ţara noastră. Ne bazăm pe această administraţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/7784914-mediafax-foto-ap-evgenia-novozhenina.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/7784914-mediafax-foto-ap-evgenia-novozhenina-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Agenţia de presă Reuters a centralizat câteva din reacţiile provocate de decizia instanţei ruse. Griner, în timp ce era condusă în cătuşe la ieşirea din instanţă: 'Îmi iubesc familia'. Avocata...