Apelul va fi deschis în data de 23 august

„Acordăm aceste finanţări pentru a sprijini refacerea capacităţii de rezilienţă microîntreprinderilor şi IMM-urilor, prin realizarea de investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie sau prestare de servicii, dar şi pentru retehnologizare. Sprijinim, în egală măsură, şi refacerea economiei grav afectată de efectele pandemiei COVID-19”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Alocarea este de 238.760.397 euro, însă, prin aplicarea mecanismul de supracontractare prevăzut de legislaţia în vigoare, suma maximă până la care pot fi acordate fonduri este echivalentul a 358.140.596 euro, a anunţat MIPE.

Pentru proiectele care intră sub incidenţa ajutorului de minimis valoarea finanţării nerambursabile este de minimum 50.000 euro şi maximum 200.000 euro. Pentru proiectele care intră sub incidenţa ajutorului de stat valoarea finanţării nerambursabile este de minimum 50.000 euro şi maximum 500.000 euro.

Potenţialii beneficiari se pot înrola în aplicaţia IMM Recover pentru pregătirea documentelor începând cu 16 august, data la care începe perioada de preînscriere. Lansarea apelului de proiecte şi depunerea propunerilor de proiecte în aplicaţia informatică IMM Recover vor avea loc pe data de 23 august.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/6-imm-generica1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/6-imm-generica1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Apelul va fi deschis în data de 23 august „Acordăm aceste finanţări pentru a sprijini refacerea capacităţii de rezilienţă microîntreprinderilor şi IMM-urilor, prin realizarea de investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie sau ...