Partidul REPER este de azi înfiinţat oficial după primirea hotărârii definitive, la doar două luni de la depunerea actelor la Tribunalul Bucureşti.

Cei cinci fondatori ai organizaţiei – Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache şi Alin Mituţa – anunţă începerea dezbaterilor pe documentele de funcţionare ale partidului, precum statutul, într-un proces transparent şi deschis.

„Este o zi importantă pentru noi şi sperăm să fie una importantă pentru democraţia şi pluralismul politic din România. REPER este de azi oficial un partid politic care va milita pentru o Românie prosperă, europeană şi dreaptă pentru toţi cetăţenii ei. Un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va veni cu soluţii şi pentru cei expuşi sărăciei care nu pot face faţă creşterii preţurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România. Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înţelege şi sprijină copiii şi tinerii, dar care gândeşte şi programe pentru ca seniorii să aibă o viaţă activă şi demnă.Un partid care se concentrează pe soluţii concrete pentru educaţie, sănătate şi mediu, pe o administraţie mai eficientă şi responsabilă. Un partid pentru cei de acasă, dar şi pentru românii care au fost nevoiţi să plece în afara ţării. Un partid cu soluţii pe termen lung pentru agricultorii români”, declară cei doi copreşedinţi REPER, europarlamentarii Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat la sfârşitul lunii mai la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România.

Ei au decis atunci înfiinţarea partidului REPER – Reînnoim Proiectul European al României – „o nouă iniţiativă politică de dialog şi interacţiune cu societatea şi comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane şi soluţii pentru crizele şi provocările reale actuale din societatea românească: costul şi calitatea vieţii, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiţie, transformarea climatică şi digitală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/ciolos-premier.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/ciolos-premier-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Partidul REPER este de azi înfiinţat oficial după primirea hotărârii definitive, la doar două luni de la depunerea actelor la Tribunalul Bucureşti. Cei cinci fondatori ai organizaţiei - Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Dacian Cioloş,...