Oaia nu este străină de spaţiul cosmic. După ce şi-a făcut isprăvile la bordul unui OZN în filmul de pe marele ecran Farmageddon, oaia spaţială va merge mai departe decât orice prieten din fermă.

Shaun, care provine de la ferma Mossy Bottom Farm de lângă Londra, a primit un loc la bordul navei Artemis I, iar oamenii de ştiinţă sunt foarte încântaţi de acest lucru, potrivit SkyNews.

 

În cadrul misiunii va avea loc zborul inaugural al navei spaţiale Orion de la NASA, care va face ocolul Lunii şi se va întoarce cu un modul de serviciu european al ESA.

 

Această misiune nu va transporta un echipaj uman, ci va fi controlată de la sol, având ca pasager pe specialistul său cu copite.

 

Scopul misiunii Artemis este ca, în cele din urmă, prima femeie şi următorul om să ajungă pe Lună.

 

Directorul ESA pentru explorare umană şi robotică, Dr. David Parker, a declarat: „Acesta este un moment interesant pentru Shaun şi pentru noi, cei de la ESA. Suntem foarte fericiţi că a fost selectat pentru această misiune şi înţelegem că, deşi ar putea fi un pas mic pentru un om, este un salt uriaş pentru mieluşei”.

 

Orion şi modulul său european de servicii vor fi lansate de către sistemul de lansare spaţială de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida.

 

Nava spaţială va intra pe o orbita joasă a Pământului înainte ca etajul superior al rachetei să se aprindă pentru a o duce pe o orbită translunară.

 

Shaun va efectua un survol al Lunii, iar nava sa va folosi gravitaţia lunară pentru a căpăta viteză şi a se propulsa la 70.000 km dincolo de Lună, la aproape jumătate de milion de kilometri de Pământ, mai departe decât a călătorit vreodată un om sau oaia.

 

Pentru a nu fi total nepregătită, Shaun a început în 2020 un program de pregătire şi familiarizare a astronauţilor cu nava spaţială Orion şi cu modulul său de serviciu european, călătorind în diverse locaţii din Europa şi SUA pentru a vedea diferite aspecte ale misiunii.

 

Shaun a experimentat chiar şi imponderabilitatea la bordul unei aeronave speciale Airbus A310 “Zero G” în timpul unuia dintre zborurile sale parabolice.

 

Lucy Wendover, director de marketing la Aardman, a declarat: „Aardman este încântată să se alăture ESA pentru a face istorie prin lansarea primei “oi” în spaţiu. Fiind unul dintre primii astronauţi care au zburat într-o misiune Artemis, Shaun este lider în explorarea lunară, o mare onoare pentru aventurierul nostru lânos! Anul 2022 marchează cea de-a 15-a aniversare a primului serial TV al lui Shaun, aşa că ce mod mai bun de a sărbători decât călătorind mai departe decât a mers vreo oaie până acum”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/fzjx1sjwiaehyqk.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/fzjx1sjwiaehyqk-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Oaia nu este străină de spaţiul cosmic. După ce şi-a făcut isprăvile la bordul unui OZN în filmul de pe marele ecran Farmageddon, oaia spaţială va merge mai departe decât orice prieten din fermă. ...