Serul aşteaptă în prezent aprobarea autorităţii europene de reglementare.Acesta este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani.

Potrivit comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, scopul este de a completa gama de vaccinuri disponibile pentru ţările UE pentru „a asigura o pregătire maximă în apropierea lunilor de toamnă şi iarnă”.

„O creştere a vaccinării şi a dozelor de rapel va fi esenţială în lunile următoare”, a adăugat ea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Vaccinul, care este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de 16 ani sau mai mult, este descris ca fiind un „vaccin proteic recombinant bivalent”. Acesta este păstrat la rece la o temperatură de 2-8°C, ceea ce facilitează depozitarea şi distribuţia sa în Europa şi în întreaga lume, se arată în comunicat.

Serul este în prezent în curs de evaluare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). În cazul în care primeşte o autorizaţie de introducere pe piaţă, ţările UE care participă la achiziţia comună vor putea să îl achiziţioneze prin intermediul contractului-cadru deja în vigoare.

În cadrul strategiei sale de combatere a COVID, UE a aprobat deja alte şase vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Novavax şi Valneva. De asemenea, a fost semnat un contract cu Sanofi-GSK pentru un alt vaccin de rapel, care este încă în curs de evaluare de către autoritatea de reglementare a UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/vaccinare22.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/vaccinare22-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Serul aşteaptă în prezent aprobarea autorităţii europene de reglementare.Acesta este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani. Potrivit comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, scopul este...