Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a cerut luni Rusiei şi Chinei să se implice în negocieri în sensul stabilirii unui cadru multilateral pentru controlul arsenalelor nucleare, liderul de la Casa Albă subliniind că vrea reducerea rolului armelor atomice în strategia de securitate naţională.

“Astăzi, în contextul în care lumea se adună pentru a zecea Conferinţă de revizuire a Tratatului pentru Neproliferarea Armelor Nucleare (NPT), Statele Unite reînnoiesc angajamentul faţă de întreaga lume de a fi un administrator responsabil al arsenalului nuclear şi de a continua eforturile spre scopul final al unei lumi fără arme nucleare. În virtutea acestui angajament, Statele Unite s-au alăturat în ianuarie altor naţiuni dotate cu arme nucleare pentru a exprima afirmativ credinţa noastră comună că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie să aibă loc niciodată, iar de aceea Administraţia mea a prioritizat reducerea rolului armelor nucleare în strategia noastră de securitate naţională”, afirmă preşedintele Biden într-un comunicat postat pe site-ul Casei Albe şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Preşedintele SUA a acuzat Rusia că, prin invazia militară în Ucraina, a afectat încrederea în ordinea internaţională. “Administraţia SUA este pregătită să negocieze rapid un nou cadru pentru controlul armamentului nuclear pentru înlocuirea Noului Tratat START (Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic) când va expira, în 2026. Dar negocierile necesită un partener dornic să acţioneze de bună-credinţă. Iar agresiunea brutală şi neprovocată a Rusiei în Ucraina a perturbat pacea în Europa şi reprezintă un atac asupra normelor fundamentale ale ordinii internaţionale. În acest context, Rusia trebuie să demonstreze că este pregătită să reia acţiunile pentru controlul armamentului împreună cu Statele Unite. Şi China are o responsabilitate, în calitatea de stat parte la Tratatul pentru Neproliferarea Armelor Nucleare şi de membru al Procesului P5, pentru a se implica în negocieri care să reducă riscurile interpretărilor greşite şi să abordeze dinamicile militare destabilizatoare. Nu există niciun beneficiu pentru vreuna dintre naţiunile noastre sau pentru lume să se opună implicării în acţiuni în sensul controlului armamentului nuclear şi neproliferării nucleare”, a subliniat preşedintele SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a cerut luni Rusiei şi Chinei să se implice în negocieri în sensul stabilirii unui cadru multilateral pentru controlul arsenalelor nucleare, liderul de la Casa Albă subliniind că vrea reducerea rolului armelor atomice în strategia de securitate naţională. ...