„Autoritatea Electorală Permanentă doreşte să vă informeze că urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, a informaţiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, conform informaţiilor deţinute precum şi a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate. Menţionăm că în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat”, potrivit unui comunicat de presă.

Partidul Social Democrat a cheltuit cei mai mulţi bani, 73,85%, pentru presă şi propagandă, iar Partidul Naţional Liberal 73,80%.

Partidul Mişcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă şi propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate.

În cazul Partidului Pro România, cheltuielile cu personalul şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor au reprezentat 44,01% fiecare.

În cazul Uniunii Salvaţi România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/deputati-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/deputati-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Autoritatea Electorală Permanentă doreşte să vă informeze că urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, a informaţiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formaţiunile politice din subvenţiile...