Singaporezul Norasharee bin Gous, în vârstă de 48 de ani, şi cetăţeanul malaezian Kalwant Singh, în vârstă de 31 de ani, şi-au „executat” joi pedepsele capitale la Complexul penitenciar Changi, a declarat Serviciul penitenciar din Singapore pentru CNN.

Execuţiile au loc la doar două luni după ce Singapore a spânzurat în mod controversat un bărbat cu dizabilităţi tot pentru trafic de droguri. Astfel, se ajunge la patru condamnări la moarte executate în această ţară în 2022.

Într-o declaraţie de marţi, autorităţile din Singapore au anunţat că Norasharee şi Singh, ambii condamnaţi pentru trafic de droguri şi condamnaţi la pedeapsa capitală obligatorie, şi-au epuizat dreptul de a face recurs.

Cele două execuţii „par să facă parte dintr-un nou val” de spânzurări în Singapore, a declarat Amnesty International Malaezia într-un comunicat trimis la începutul acestei săptămâni.

Potrivit Biroului Central pentru Narcotice, ambii bărbaţi au fost condamnaţi la moarte în iunie 2016. Singh fusese găsit vinovat de deţinerea a 60,15 grame de heroină şi de trafic de 120,9 grame de droguri, în timp ce Norasharee a fost condamnat pentru că a solicitat unui bărbat să facă trafic cu 120,9 grame de heroină.

În Singapore, traficul unei anumite cantităţi de droguri, de exemplu, 15 grame de heroină, duce la o pedeapsă obligatorie cu moartea, în conformitate cu Legea privind abuzul de droguri. Totuşi, legea a fost modificată recent pentru a permite unei persoane condamnate să scape de pedeapsa cu moartea în anumite circumstanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/norasharee-bin-gous.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/norasharee-bin-gous-300x240.jpgrootstireaUncategorised
Singaporezul Norasharee bin Gous, în vârstă de 48 de ani, şi cetăţeanul malaezian Kalwant Singh, în vârstă de 31 de ani, şi-au „executat” joi pedepsele capitale la Complexul penitenciar Changi, a declarat Serviciul penitenciar din Singapore...