Festivalul Stelelor, sau Tanabata, este sărbătorit în fiecare an în Japonia pe 7 iulie. Această sărbătoare este un festival religios care celebrează întâlnirea zeităţilor Orihime şi Hikoboshi. În japoneză, „Tanabata” înseamnă „seara zilei a şaptea”, motiv pentru care ziua este sărbătorită în a şaptea zi a celei de-a şaptea luni a anului. 

Sărbătoarea Tanabata are la bază o legendă despre doi îndrăgostiţi reprezentaţi de stelele Altair şi Vega. Povestea este despre doi îndrăgostiţi cărora li se permite să se întâlnească doar o dată pe an. Povestea sună cam aşa: Orihime (Vega), o prinţesă ţesătoare de renume, şi Hikoboshi (Altair), un păstor de vaci, se îndrăgostesc. Distraşi fiind, îndrăgostiţii nu se ocupă de îndatoririle lor. Orihime se opreşte din ţesut, iar vacile lui Hikoboshi sunt neglijate.

Acest lucru nu a mers bine pentru tatăl lui Orihime, „Regele Cerului” sau „Împăratul Raiului”, care i-a despărţit pe cei doi îndrăgostiţi prin lărgirea „râului ceresc”  (Calea Lactee). Cu toate acestea, văzându-şi fiica plângând, Împăratul Raiului a avut remuşcări. A acceptat capriciile fiicei sale şi le-a permis celor doi îndrăgostiţi să se întâlnească anual, în a şaptea zi a lunii a şaptea. Dar cu o condiţie ca Orihime să-şi continue activitatea de ţesut. 

Festivalul stelelor provine din Festivalul chinezesc Qixi. În timpul Festivalului Qixi, fetele şi băieţii scriau urări pe benzi de hârtie. Festivalul Stelelor a fost introdus în Japonia de către împărăteasa Kōken în 755 d.Hr. Era o sărbătoare a aristocraţilor curţii imperiale care priveau stelele, scriau poezii şi organizau concursuri în acea zi.  Ziua este sărbătorită cu lumini, mâncare bună şi o stare generală de veselie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/hepta-4503266.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/hepta-4503266-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Festivalul Stelelor, sau Tanabata, este sărbătorit în fiecare an în Japonia pe 7 iulie. Această sărbătoare este un festival religios care celebrează întâlnirea zeităţilor Orihime şi Hikoboshi. În japoneză, „Tanabata” înseamnă „seara zilei a şaptea”, motiv...