În cursul întrevederii cu preşedintele Emmanuel Macron, Yair Lapid a declarat că, în pofida disensiunilor referitoare la conţinutul Acordului nuclear aflat în curs de renegociere, există consens asupra activităţilor Teheranului.

“Faptele sunt că Iranul încalcă Acordul şi continuă dezvoltarea programului nuclear. Iranul ascunde informaţii, purifică uraniu dincolo de limitele stabilite şi a eliminat camere video de supraveghere de la unităţile atomice. Lumea trebuie să reacţioneze la aceste lucruri”, a afirmat Yair Lapid, citat de cotidianul The Times of Israel.

La rândul său, Emmanuel Macron a afirmat că Acordul nuclear din 2015, semnat de marile puteri cu Iranul, este “bun” şi trebuie menţinut. “Iranul încă refuză oportunitatea care îi este oferită de a prelungi un acord bun. Trebuie să continuăm, în strânsă coordonare cu partenerii noştri, toate eforturile pentru a readuce Iranul la raţiune”, a declarat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Figaro.

Iranul a semnat în 2015 un Acord nuclear cu marile puteri din Grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania). Însă, în 2018, preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din acest acord.

În prezent, marile puteri şi Iranul poartă negocieri pentru relansarea Acordului nuclear din 2015. Teheranul condiţionează revenirea la respectarea în totalitate a Acordului de anularea sancţiunilor impuse de Washington. La sfârşitul lunii iunie, Departamentul de Stat american a exprimat “dezamăgire” în legătură cu stadiul negocierilor cu Iranul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/fara-titlu-5.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/fara-titlu-5-300x300.pngrootstireaUncategorised
În cursul întrevederii cu preşedintele Emmanuel Macron, Yair Lapid a declarat că, în pofida disensiunilor referitoare la conţinutul Acordului nuclear aflat în curs de renegociere, există consens asupra activităţilor Teheranului. 'Faptele sunt...