Principalii candidaţi pentru a-l înlocui pe Boris Johnson în cazul în care acesta va demisiona sau va fi înlăturat, potrivit Reuters.

Liz Truss

Ministrul de externe este preferata bazei conservatoare şi a ajuns în mod regulat în fruntea sondajelor realizate de site-ul Conservative Home în rândul membrilor de partid.

Truss are o imagine publică atent cultivată şi a fost fotografiată într-un tanc anul trecut, evocând o imagine celebră din 1986 a primei femei prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher, care a fost, de asemenea, fotografiată într-o astfel de postură.

În vârstă de 46 de ani, aceasta a petrecut primii doi ani ai mandatului lui Johnson ca secretar pentru comerţ internaţional, susţinând Brexit-ul, iar anul trecut a fost numită negociator principal al Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Truss a declarat luni că Johnson are “sprijinul ei 100%” şi şi-a îndemnat colegii să îl susţină.

Jeremy Hunt

Fostul ministru de externe, în vârstă de 55 de ani, s-a clasat pe locul al doilea după Johnson în competiţia pentru conducerea din 2019. El ar oferi un stil de conducere mai serios şi mai puţin controversat după tulburările din timpul premierului lui Johnson.

În ultimii doi ani, Hunt şi-a folosit experienţa de fost secretar de stat pentru sănătate pentru a prezida comitetul select pentru sănătate şi nu a fost pătat de faptul că a servit în actualul guvern.

La începutul acestui an, el a declarat că ambiţia sa de a deveni prim-ministru “nu a dispărut complet”. Hunt a declarat că va vota pentru a-l demite pe Johnson în cadrul unui vot de încredere luna trecută, pe care Johnson l-a câştigat la limită.

Ben Wallace

Ministrul Apărării, Ben Wallace, în vârstă de 52 de ani, a ajuns în ultimele luni să fie cel mai popular membru al guvernului în rândul membrilor Partidului Conservator, potrivit Conservative Home, datorită modului în care a gestionat criza din Ucraina.

El însuşi un fost soldat, a servit în Irlanda de Nord, Germania, Cipru şi America Centrală. Şi-a început cariera politică în calitate de membru al adunării descentralizate din Scoţia în mai 1999, înainte de a fi ales pentru prima dată în parlamentul de la Westminster în 2005.

A fost ministru al securităţii din 2016 până la preluarea rolului său actual, trei ani mai târziu, câştigând aplauze pentru rolul departamentului său în evacuarea cetăţenilor britanici şi a aliaţilor din Afganistan anul trecut şi pentru trimiterea de arme la Kiev în timpul recentului război din Ucraina.

Rishi Sunak

Ministrul de finanţe a fost până anul trecut favorit pentru a-i succeda lui Johnson. Sunak a fost lăudat pentru un pachet de salvare a economiei în timpul pandemiei de coronavirus, inclusiv un program de menţinere a locurilor de muncă, care a prevenit şomajul în masă, care ar putea costa până la 410 miliarde de lire sterline.

Dar el s-a confruntat cu critici pentru că nu a acordat un sprijin suficient pentru costul vieţii gospodăriilor, pentru statutul fiscal nedomiciliat al soţiei sale bogate şi pentru o amendă pe care a primit-o, împreună cu Johnson, pentru că a încălcat regulile de blocare a COVID-19.

Bugetul său de taxe şi cheltuieli de anul trecut a pus Marea Britanie pe drumul spre cea mai mare povară fiscală din anii 1950, subminând afirmaţiile sale de a favoriza reducerea impozitelor.

Marţi, el a demisionat din guvern, afirmând că “publicul se aşteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să fie condus în mod corespunzător, competent şi serios”.

Nadhim Zahawi

Actualul ministru al educaţiei a impresionat în calitate de ministru al vaccinurilor, când Marea Britanie a avut una dintre cele mai rapide implementări de vaccinuri COVID-19 din lume.

Povestea personală a lui Zahawi, un fost refugiat din Irak care a venit în Marea Britanie când era copil, îl diferenţiază de ceilalţi candidaţi conservatori.

Săptămâna trecută a declarat că la un moment dat ar fi un “privilegiu” să fie prim-ministru.

Penny Mordaunt

Fostul ministru al apărării a fost concediat de Johnson când acesta a devenit prim-ministru, după ce ea l-a susţinut pe rivalul său Hunt în timpul ultimei competiţii pentru conducere.

Mordaunt a fost o susţinătoare înfocată a ieşirii din Uniunea Europeană şi a ajuns pe prima pagină a ziarelor naţionale prin participarea la un reality show de scufundări, acum dispărut.

În prezent, ministru junior al comerţului, Mordaunt a calificat partidele care au rupt lacătul în guvern drept “ruşinoase”. Ea a declarat că alegătorii doresc să vadă “profesionalism şi competenţă” din partea guvernului.

Ea şi-a exprimat anterior loialitatea faţă de Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/7767730-ap-mediafax-foto-ap-leon-neal.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/7767730-ap-mediafax-foto-ap-leon-neal-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Principalii candidaţi pentru a-l înlocui pe Boris Johnson în cazul în care acesta va demisiona sau va fi înlăturat, potrivit Reuters. Liz Truss Ministrul de externe este preferata bazei conservatoare...