Potrivit unui comunicat al ANCOM, utilizatorii pot afla astfel cât îi costă să trimită un colet intern sau transfrontalier pe teritoriul UE, în funcţie de tipul şi greutatea acestuia, având acces la tarifele practicate de furnizorii activi pe piaţa serviciilor poştale la nivel naţional care au obligaţia de raporta aceste tarife.

Aplicaţia a fost dezvoltată ca urmare a aplicării Regulamentului privind serviciile de livrare transfrontalieră de colete, adoptat de Parlamentul şi Consiliul European în 2018.

Regulamentul impune ca furnizorii cu 50 sau mai mulţi angajaţi, precum şi furnizorii stabiliţi în mai mult de o ţară din UE, să ofere autorităţii naţionale de reglementare din ţara lor tarifele interne şi transfrontaliere pentru până la 15 servicii de bază de livrare a coletelor.

Pe baza raportărilor autorităţilor naţionale, Comisia Europeană centralizează şi publică tarifele practicate de furnizori în aplicaţia destinată utilizatorilor de servicii poştale din întreaga Uniune.

Informaţiile sunt valabile începând cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, nu includ TVA şi sunt actualizate în fiecare an la 31 martie, tarifele publicate fiind raportate în moneda locală şi în euro. Cursul de schimb aplicat de Banca Centrală Europeană la 31 martie este utilizat pentru conversia în euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/vama.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/07/vama-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui comunicat al ANCOM, utilizatorii pot afla astfel cât îi costă să trimită un colet intern sau transfrontalier pe teritoriul UE, în funcţie de tipul şi greutatea acestuia, având acces la tarifele practicate de furnizorii...