Într-un comunicat de presă după prima zi a summitului UE de două zile, Consiliul European a declarat: “Uniunea Europeană rămâne ferm angajată să ofere un sprijin militar suplimentar pentru a ajuta Ucraina să îşi exercite dreptul inerent de autoapărare împotriva agresiunii ruseşti şi să îşi apere integritatea teritorială şi suveranitatea. În acest scop, Consiliul European solicită Consiliului să lucreze rapid la o nouă creştere a sprijinului militar”.

De asemenea, Consiliul European a îndemnat Rusia “să înceteze imediat să mai vizeze instalaţiile agricole şi să îndepărteze cerealele şi să deblocheze Marea Neagră, în special portul Odesa, pentru a permite exportul de cereale şi operaţiunile comerciale de transport maritim”, acuzând Rusia pentru criza globală a securităţii alimentare, relatează CNN.

“Rusia, prin faptul că a transformat alimentele în arme în războiul său împotriva Ucrainei, este singura responsabilă pentru criza globală de securitate alimentară pe care a provocat-o”, a transmis Consiliul.

Consiliul European a condamnat, de asemenea, “atacurile nediscriminatorii ale Rusiei împotriva civililor şi a infrastructurii civile”, adăugând că “dreptul umanitar internaţional, inclusiv în ceea ce priveşte tratamentul prizonierilor de război, trebuie respectat”.

“Rusia, Belarus şi toţi cei responsabili de crime de război şi de celelalte crime cele mai grave vor fi traşi la răspundere pentru acţiunile lor, în conformitate cu dreptul internaţional”, mai scrie Consiliul European în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/1-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/1-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Într-un comunicat de presă după prima zi a summitului UE de două zile, Consiliul European a declarat: 'Uniunea Europeană rămâne ferm angajată să ofere un sprijin militar suplimentar pentru a ajuta Ucraina să îşi exercite dreptul...