Pentru a evita un default, Rusia a plătit în ruble dobânzile pentru două emisiuni de eurobonduri denominate în dolari, conform unui comunicat al instituţiei, citat de către agenţia de ştiri rusă TASS.

 

Oficialul declară că „creditorii nu au niciun motiv să creadă că Moscova nu îşi îndeplineşte îndatoririle cu responsabilitate”.

 

Până acum, dobânzile pentru eurobondurile deţinute de către Rusia erau plătite în euro, lire sterline sau franci elveţieni, condiţiile nestipulând plata în ruble.

 

Moscova consideră însă că sunt „îndeplinite condiţiile dacă plăţile sale sunt făcute în ruble şi suma este echivalentă valorii obligaţiunilor în moneda străină” la rata de schimb în ziua când fondurile sunt transferate la depozitarul central, de unde sunt preluate de către creditori, se arată în decret. 

 

Ministrul de Finanţe anunţă că joi a făcut prima plată „conform noilor reguli”: a transferat circa 12.51 miliarde de ruble (234.85 milioane dolari) către depozitarul central pentru a plăti două emisiuni de eurobonduri care au termen de maturitate în 2027, respectiv 2047.

 

Miercuri, 22 iunie, preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care sunt stabilite o serie de proceduri cu caracter temporar pentru respectarea obligaţiilor de plată a datoriilor externe. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Pentru a evita un default, Rusia a plătit în ruble dobânzile pentru două emisiuni de eurobonduri denominate în dolari, conform unui comunicat al instituţiei, citat de către agenţia de ştiri rusă TASS. ...