Au apărut noi imagini cu planeta Mercur, făcute de la faţa locului de către sonda spaţială europeano-japoneză BepiColombo, informează astronomii români de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti.

Imaginea articolului Noi imagini cu planeta Mercur şi craterul „Eminescu”, făcute de sonda spaţială europeano-japoneză BepiColombo FOTO

FOTO Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

De data aceasta, sonda spaţială Beppi doar a trecut pe lângă planeta Mercur. Însă sunt şi veşti bune, sonda va mai călători pe lângă Mercur câteva ori în următorii ani, până când va deveni satelitul ei. 

 

„Chiar dacă planeta este frumoasă, nu vă bucuraţi. Acolo unde este lumină sunt +430 de grade Celsius!”, explică astronomii români. 

 

În imagini se vede şi craterul cu numele lui Eminescu. 

 

Mercur este cea mai apropiată de Soare, înconjurându-l o dată la fiecare 88 de zile pământene.  Planeta se aseamănă fizic cu Luna, fiind plină de cratere. Mercur nu are sateliţi naturali şi nici atmosferă densă ca alte planete, ci, în schimb, are un nucleu mare de fier.

 

Sumerienii au fost cei care, conform izvoarelor istorice, au observat planeta Mercur, acum 3.000 înaintea erei noastre şi au numit-o “Ubu-idim-gud-ud”, conform Observatorului Astronomic Român. Romanii sunt cei care au dat numele planetei după zeul Mercur (Hermes la greci), posibil din cauza rotaţiei rapide a planetei pe cer. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Au apărut noi imagini cu planeta Mercur, făcute de la faţa locului de către sonda spaţială europeano-japoneză BepiColombo, informează astronomii români de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti. ...