România are încă paşi mulţi de făcut în ceea ce priveşte prevenţia şi combaterea violenţei domestice. Multe dintre victime nu depun plângere, iar altele sunt descurajate de către poliţişti sau rude. Aşa că Firea, alături de ONG-uri de profil, anunţă începerea unor ateliere pentru formarea şi sensibilizarea agenţilor care interacţionează cu victimele şi agresorii domestici.

 

„Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi împreună cu partenerii ANAIS şi GRADO, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române a început pregătirea primei serii de 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestică. Vor urma aceste programe de instruire 898 de poliţisti organizaţi în 41 de grupe”, spune Firea, pe Facebook.

 

Ordinul de protecţie este extrem de important pentru siguranţa victimelor.

 

De ştiut că, în prezent, ordinul de protecţie provizoriu pentru victime poate fi emis pe loc de poliţişti pentru 5 zile, iar ordinul de protecţie emis de către judecător poate fi pe o perioadă de 6 luni. 

 

Fenomenul violenţei domestice continuă să fie îngrijorător. Multe dintre drame rămân ascunse, sub pretextul „ei se ceartă, ei se împacă”, atrage atenţia fostul primar general. Anul trecut, peste 3.800 de victime au beneficiat de ajutorul statului, iar 460 de femei au fost protejate în locuinţele protejate înfiinţate prin programul Venus. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/firea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/firea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
România are încă paşi mulţi de făcut în ceea ce priveşte prevenţia şi combaterea violenţei domestice. Multe dintre victime nu depun plângere, iar altele sunt descurajate de către poliţişti sau rude. Aşa că Firea, alături de...