Referindu-se la cazurile de coronavirus din România, Rafila a spus că avem aproape 400 de cazuri pe zi, în medie, şi am crescut de la 300 la 400 de cazuri.

„Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi, dar semnul bun este că nevoia de servicii medicale spitaliceşti şi mai ales de terapie intensivă a fost minimală în ciuda numărului mare de cazuri. Sperăm să rămână la fel. Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare aşa cum este mai bine, în sensul evitării totuşi a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măştii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală”, afirmă ministrul.

Rafila a explicat că autorităţile monitorizează în continuare evoluţia bolii, iar faptul că nu mai raportează săptămânal nu înseamnă că nu monitorizează.

„Din păcate această extindere în unele ţări din Europa a infecţiei care apare atât la persoanele vaccinate, cât şi la cele care au trecut prin boală sau şi cele vaccinate arată că transmisibilitatea acestei tulpini Omicron şi a subvariantelor sale este înaltă şi din păcate, trecerea prin boală sau vaccinul nu protejează împotriva transmiterii, eventual împotriva formelor grave la persoanele din categoriile vulnerabile”, a adăugat Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/fara-titlu-16.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/fara-titlu-16-300x300.pngrootstireaUncategorised
Referindu-se la cazurile de coronavirus din România, Rafila a spus că avem aproape 400 de cazuri pe zi, în medie, şi am crescut de la 300 la 400 de cazuri. „Germania înregistrează 100.000 de...