O perioadă de probă de 12 luni va fi aplicată adulţilor care urmează să fie deportaţi din Regatul Unit.

Proiectul pilot vine la câteva zile după ce primul zbor care trebuia să ducă solicitanţi de azil din Marea Britanie în Rwanda a fost anulat în urma unei intervenţii de ultim moment a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Primii care vor fi etichetaţi vor fi probabil persoanele care au contestat cu succes îndepărtarea lor din acel avion.

Ministerul de Interne a declarat că testul, care a început joi în Anglia şi Ţara Galilor, va stabili dacă monitorizarea ajută la menţinerea unui contact regulat cu solicitanţii de azil şi dacă face ca cererile lor să progreseze eficient. De asemenea, se vor colecta date privind numărul de persoane care se sustrag de la plata cauţiunii pentru imigranţi.

Chiar dacă procesul a început, nu este clar dacă vreun migrant a fost deja plasat sub monitorizare electronică.

Persoanele care nu respectă condiţiile ar putea fi plasate în detenţie sau urmărite penal.

Ghidul Ministerului de Interne susţine că persoanele care sunt informate că urmează să fie îndepărtate din Regatul Unit pot fi expuse unui risc crescut de a fugi şi sunt mai puţin stimulate să respecte condiţiile de eliberare pe cauţiune pentru imigranţi.

Ghidul mai stabileşte că măsura nu va include copiii sau femeile însărcinate.

De asemenea, responsabilii de caz trebuie să ia în considerare dacă dispozitivul ar putea cauza prejudicii grave sănătăţii mentale sau fizice a persoanei sau dacă aceasta a fost victima torturii sau a sclaviei moderne.

Cu toate acestea, ghidul precizează că aceşti factori nu interzic în mod automat momntarea dispozitivului.

„Aceasta este o ţară foarte, foarte generoasă şi primitoare… dar atunci când oamenii vin aici ilegal, când încalcă legea, este important să facem această distincţie. Este ceea ce facem cu politica noastră privind Rwanda. Este ceea ce facem pentru a ne asigura că solicitanţii de azil nu pot dispărea pur şi simplu în restul ţării”, a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/londra-publimedia-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/londra-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O perioadă de probă de 12 luni va fi aplicată adulţilor care urmează să fie deportaţi din Regatul Unit. Proiectul pilot vine la câteva zile după ce primul zbor care trebuia să ducă solicitanţi...