Asistenţii economici şi de securitate naţională sunt în curs de a finaliza o analiză a politicii tarifare americane şi de a face recomandări preşedintelui.

Tarifele impuse sub preşedintele Donald Trump au aplicat o taxă de 25% pe miliarde de dolari de produse chinezeşti. Sancţiunile au fost menite să reducă deficitul comercial al SUA şi să forţeze China să adopte practici mai echitabile, conform AP.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a cerut recent eliminarea unora dintre aceste tarife ca o modalitate de a combate inflaţia în Statele Unite. Alte persoane din cadrul administraţiei Biden, printre care reprezentantul american pentru comerţ, Katherine Tai, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la relaxarea tarifelor în condiţiile în care China nu şi-a respectat acordurile privind achiziţionarea de produse americane.

Ea a declarat că vede tarifele ca pe “un instrument din setul de instrumente de politică economică” care ar putea fi luat în considerare, dar alături de “o mulţime de alte instrumente aflate la dispoziţia noastră”.

“Ceea ce este extrem de important pentru noi este să ne asigurăm că această realiniere strategică pe termen mediu, pe care ştim că trebuie să o realizăm, este ceva ce suntem capabili să realizăm şi că nimic din ceea ce facem pe termen scurt nu subminează acest obiectiv mai mare”, a declarat Tai pentru The Associated Press într-un interviu acordat luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/biden-xi.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/biden-xi-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Asistenţii economici şi de securitate naţională sunt în curs de a finaliza o analiză a politicii tarifare americane şi de a face recomandări preşedintelui. Tarifele impuse sub preşedintele Donald Trump au aplicat o taxă...