“Ungaria nu poate susţine adoptarea directivei privind impozitul minim global în acest stadiu”, a declarat Varga miniştrilor de finanţe în cadrul unei sesiuni publice a unei reuniuni, potrivit Reuters.

El a adăugat: “Lucrarea nu este gata. Cred că trebuie să continuăm efortul pentru a găsi o soluţie”.

Ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, care a făcut din acordul fiscal un obiectiv-cheie al preşedinţiei franceze a UE de şase luni, care se va încheia peste două săptămâni,nu şi-a ascuns dezamăgirea, dar a îndemnat miniştrii să continue lucrările pentru a ajunge la un acord într-o etapă ulterioară.

În cadrul reuniunii, ministrul polonez de finanţe, Magdalena Rzeczkowska, a renunţat în mod oficial la opoziţia sa faţă de acest acord.

Negocierile din cadrul UE urmau să transforme în lege o reformă globală a impozitării societăţilor comerciale, asupra căreia au convenit în octombrie anul trecut aproape 140 de ţări.

Le Maire a declarat că toate problemele tehnice au fost rezolvate de mult timp, lăsând să se înţeleagă că blocajul se datorează unor preocupări politice.

Polonia şi Ungaria au fost în conflict cu Comisia Europeană, care a blocat primirea de către acestea a fondurilor de redresare COVID-19, din cauza unor întrebări legate de poziţia lor faţă de statul de drept şi de alte valori ale UE.

La începutul lunii iunie, Comisia a aprobat plăţile către Polonia, în timp ce fondurile de recuperare ale UE pentru Ungaria rămân îngheţate.

Revizuirea a stabilit un impozit minim global pe profit de 15% pentru marile multinaţionale şi a acordat altor ţări o parte mai mare din impozitul pe profitul marilor grupuri digitale americane, precum Apple Inc şi Google.

Reforma trebuia iniţial să fie aplicată în 2023, dar implementarea sa a fost acum amânată efectiv până în 2024.

Administraţia Biden se luptă, de asemenea, să adopte o legislaţie care să implementeze acordul privind impozitul minim global.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/1-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/1-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Ungaria nu poate susţine adoptarea directivei privind impozitul minim global în acest stadiu', a declarat Varga miniştrilor de finanţe în cadrul unei sesiuni publice a unei reuniuni, potrivit Reuters. El a adăugat:...