Sri Lanka se străduieşte să găsească valută străină pentru a plăti importurile de combustibil de care are nevoie cu disperare, iar stocul existent de benzină şi motorină se estimează că se va epuiza în câteva zile.

Specialiştii spun că o combinaţie între proasta guvernare şi pandemia COVID-19 a împins această ţară de 22 de milioane de locuitori în cea mai gravă criză economică de la obţinerea independenţei faţă de Marea Britanie, în 1948.

„Luând în considerare limitele severe ale aprovizionării cu combustibil, sistemul slab de transport public şi dificultatea de a utiliza vehicule private, această circulară permite personalului să se prezinte la serviciu începând de luni”, a declarat vineri Ministerul Administraţiei Publice şi Internelor.

Din cei aproximativ un milion de angajaţi guvernamentali, salariaţii care furnizează servicii esenţiale, cum ar fi asistenţa medicală, vor continua să se prezinte la serviciu, se arată în circulară.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a aprobat, de asemenea, săptămâna de lucru de patru zile pentru angajaţii din sectorul public pentru a-i ajuta să facă faţă unei penurii cronice de combustibil şi pentru a-i încuraja să cultive alimente.

Cozi uriaşe de vehicule care se întind pe mai mulţi kilometri s-au format la multe benzinării din întreaga ţară în această săptămână, iar oamenii au aşteptat mai mult de 10 ore pentru combustibil.

Ţara se află în discuţii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un pachet de salvare, iar o delegaţie este aşteptată luni la Colombo.

Organizaţia Naţiunilor Unite a prezentat un plan de strângere a 47 de milioane de dolari pentru a oferi asistenţă celor 1,7 milioane de srilankezi cei mai afectaţi de criză în următoarele patru luni.

Până la 5 milioane de srilankezi ar putea fi afectaţi în mod direct de penuria de alimente în următoarele luni, a anunţat vineri biroul premierului Ranil Wickremesinghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7651470-mediafax-foto-ap-robert-f-bukaty-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7651470-mediafax-foto-ap-robert-f-bukaty-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sri Lanka se străduieşte să găsească valută străină pentru a plăti importurile de combustibil de care are nevoie cu disperare, iar stocul existent de benzină şi motorină se estimează că se va epuiza în câteva zile....