În timp ce urşii polari sunt adesea folosiţi ca afiş pentru schimbările climatice de către ecologişti, un nou studiu a pus la îndoială  că creşterea temperaturii îi va ucide cu adevărat. 

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au descoperit o nouă populaţie de urşi polari care prosperă în marea fără gheaţă din sud-estul Groenlandei, transmite DailyMail

Populaţia este distinctă genetic şi adaptată în mod unic la mediul fără gheaţă  şi ar putea ajuta la salvarea speciei pe fondul creşterii temperaturilor.

„Ursii polari sunt ameninţaţi de pierderea gheţii marine din cauza schimbărilor climatice”, a spus dr. Kristin Laidre, care a condus studiul.

„Această nouă populaţie ne oferă o perspectivă asupra modului în care specia ar putea evolua în viitor. Dar nu cred că habitatul gheţarului va susţine un număr mare de urşi polari. Doar că nu este suficient. Încă ne aşteptăm să vedem scăderi mari ale populaţiilor de urşi polari în Arctica, în contextul schimbărilor climatice”. 

Pe baza înregistrărilor istorice şi a cunoştinţelor indigene, cercetătorii au ştiut că există câţiva urşi în sud-estul Groenlandei.

Cu toate acestea,  regiunea nu a fost studiată în detaliu până acum din cauza vremii sale imprevizibile, a munţilor zimţaţi şi a zăpezii abundente.

„Am vrut să cercetăm această regiune pentru că nu ştiam prea multe despre urşii polari din sud-estul Groenlandei, dar nu ne-am aşteptat niciodată să găsim o nouă subpopulaţie care să trăiască acolo”, a spus dr. Laidre.

Ursul polar (Ursus maritimus) este o specie de urs hipercarnivor care locuieşte în mare parte în Cercul Arctic , cuprinzând Oceanul Arctic. 

Deşi este specia soră a ursului brun, ursul polar a evoluat pentru a ocupa o zonă mai îngustă în mediul rece. Are caracteristici corporale adaptate la temperaturi scăzute, pentru deplasarea pe zăpadă, gheaţă şi ape deschise şi este specializat pe vânătoarea de foci.

Deşi majoritatea urşilor polari se nasc pe uscat, ei îşi petrec cea mai mare parte a timpului pe gheaţa mării. Numele lor ştiinţific înseamnă „urs maritim”, fiind clasifica.  Urşii polari îşi vânează hrana preferată (peşti, foci) de pe marginea gheţii marine, adesea trăind din rezervele de grăsime atunci când nu există gheaţă de mare. Din cauza dependenţei lor de gheaţa de mare, urşii polari sunt clasificaţi ca mamifere marine. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/hepta-6496276.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/hepta-6496276-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În timp ce urşii polari sunt adesea folosiţi ca afiş pentru schimbările climatice de către ecologişti, un nou studiu a pus la îndoială  că creşterea temperaturii îi va ucide cu adevărat.  Cercetătorii de la...