Semnalele electromagnetice în bandă îngustă detectate de Sky Eye – cel mai mare radiotelescop din lume – sunt diferite de cele captate anterior, iar echipa le investighează în continuare, se arată în raport, citându-l pe Zhang Tonjie, cercetător-şef al unei echipe de căutare a civilizaţiilor extraterestre, cofondată de Universitatea Normală din Beijing, Observatorul Astronomic Naţional al Academiei Chineze de Ştiinţe şi Universitatea din California, Berkeley.

Nu este clar de ce raportul a fost aparent eliminat de pe site-ul Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului chinez al Ştiinţei şi Tehnologiei, deşi ştirea începuse să se răspândească pe reţeaua de socializare Weibo şi a fost preluată de alte instituţii media, inclusiv de cele de stat.

În septembrie 2020, Sky Eye, care este situat în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei şi are un diametru de 500 de metri, a lansat oficial căutarea vieţii extraterestre. Echipa a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020, în timp ce procesa datele colectate în 2019, şi a găsit un alt semnal suspect în 2022 din datele de observare a ţintelor exoplanetelor, a declarat Zhang, potrivit raportului.

Sky Eye al Chinei este extrem de sensibil în banda radio de joasă frecvenţă şi joacă un rol esenţial în căutarea civilizaţiilor extraterestre, ar fi spus Zhang.

Cu toate acestea, semnalele suspecte ar putea fi, de asemenea, un fel de interferenţă radio şi necesită investigaţii suplimentare, a adăugat el.

Apelurile efectuate de Bloomberg News către Science and Technology Daily nu au primit răspuns.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/aliens-hepta.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/aliens-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Semnalele electromagnetice în bandă îngustă detectate de Sky Eye - cel mai mare radiotelescop din lume - sunt diferite de cele captate anterior, iar echipa le investighează în continuare, se arată în raport, citându-l pe Zhang...