Serviciile de informaţii olandeze au dezvăluit că un spion care lucra pentru Serviciul de informaţii militare rus, GRU, a folosit o identitate falsă de acoperire braziliană pentru a călători din Brazilia în Olanda.

Spionul ar fi trebuit să înceapă un stagiu la Curtea Penală Internaţională, ceea ce ar fi însemnat că ar fi avut acces la clădirea şi sistemele CPI.

El a fost reţinut la sosirea în Olanda şi trimis înapoi în Brazilia cu următorul zbor disponibil.

„Dacă ofiţerul de informaţii ar fi reuşit să înceapă să lucreze la CPI, ar fi putut să adune informaţii acolo şi să caute (sau să recruteze) surse şi să aranjeze accesul la sistemele digitale ale CPI. În acest fel, el ar fi fost în măsură să aducă o contribuţie semnificativă la informaţiile pe care GRU le caută. De asemenea, el ar fi putut influenţa procedurile penale ale CPI”, au explicat reprezentanţii Serviciului de securitate olandez AIVD.

Spionul pretindea că este cetăţeanul brazilian Viktor Muller Ferreira, născut la 4 aprilie 1989. De fapt numele său real este Serghei Vladimirovici Cherkasov, născut la 11 septembrie 1985.

AIVD spune că Cherkasov a folosit o identitate de acoperire bine construită prin care şi-a ascuns toate legăturile cu Rusia în general şi cu GRU în special.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/secret-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/secret-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Serviciile de informaţii olandeze au dezvăluit că un spion care lucra pentru Serviciul de informaţii militare rus, GRU, a folosit o identitate falsă de acoperire braziliană pentru a călători din Brazilia în Olanda. ...