„Ministerul Justiţiei nu a fost sesizat oficial cu privire la avizarea vreunui act normativ din această zonă (a securităţii naţionale – n.r.) şi nu are în competenţă, în portofoliu iniţierea unui act normativ în aceasstă zonă. Nu avem iniţiativă legislativă decât în legătură cu domeniul Justiţiei. Nu avem nicio informaţie oficială care să-mi permită să mă pronunţ o poziţie în legătură cu aceste proiecte de lege”, spune ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

El precizează că, în momentul în care legile securităţii naţionale vor ajunge la Ministerul Justiţiei, vor fi analizate şi avizate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider PSD, spunea pe 7 iunie că proiectele legilor securităţii naţionale nu au fost discutate în coaliţia de guvernare. Întrebat cine le-a redactat, el a răspuns: „Presupun că fiecare instituţie în parte, urmând apoi să intre la avizare”.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, afirma despre noile legi ale securităţii naţionale că este nevoie de modernizarea cadrului legislativ pentru siguranţa naţională, „dar, sub nicio formă, nu putem să ne folosim de asta pentru a crea condiţiile propice unei noi dictaturi”.

„Cineva, şi ştim cine, a considerat că e bine să-l dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijoraţi, cu toate că este un prim draft”, declara preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/profimedia-0222809177.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/profimedia-0222809177-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Ministerul Justiţiei nu a fost sesizat oficial cu privire la avizarea vreunui act normativ din această zonă (a securităţii naţionale - n.r.) şi nu are în competenţă, în portofoliu iniţierea unui act normativ în aceasstă zonă....