Guvernul ucrainean ar trebui să îi transfere imediat pe solicitanţii de azil într-o zonă mai sigură a ţării şi să aplice toate măsurile necesare pentru a le garanta securitatea în contextul conflictului aflat în curs“, anunţă Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) printr-o decizie emisă marţi, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Monde.

Unul dintre solicitanţii de azil, de origine palestiniană, a fost eliberat imediat, dar celălalt rămâne în arest“, a declarat avocata imigranţilor clandestini, Daria Sartori, fără a dezvălui naţionalitatea celui de-al doilea.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului fusese sesizată în procedură de urgenţă în legătură cu situaţia imigranţilor deţinuţi de autorităţile ucrainene. Organizaţii nonguvernamentale de profil au denunţat mai multe cazuri de imigranţi clandestini deţinuţi în Ucraina.

În acest context, CEDO cere autorităţilor ucrainene să ofere până pe 30 mai informaţii despre condiţiile în care sunt deţinuţi imigranţii clandestini capturaţi şi modalităţile prin care sunt protejaţi de confruntările militare ucraineano-ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/slovenia2-hepta.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/slovenia2-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Guvernul ucrainean ar trebui să îi transfere imediat pe solicitanţii de azil într-o zonă mai sigură a ţării şi să aplice toate măsurile necesare pentru a le garanta securitatea în contextul conflictului aflat în curs', anunţă...