Elena Păcuraru, medic primar Medicină internă este invitata Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania – Divizia pentru medici.  

 

Medicul internist este de un real ajutor pentru pacienţi, oferindu-le acestora o „imagine”  completă şi un diagnostic clar.

 

În perioada pandemiei suntem mai dispuşi la imunodepresie – scăderea pe termen lung a imunităţii – care ne face mai sensibili la contractarea altor infecţii, mai ales după COVID sau alte boli infecţioase. Prin urmare, cum ne „scanăm” corpul pentru a-i asigura o sănătatea completă?

Cum ne hrănim adecvat într-o lume plină de alimente toxice

Ce grăsimi bune există? Care sunt grăsimile bune şi cele rele? Care este „zahărul” bun? Specialista vine cu sfaturi de nutriţie. 

 

Spre exemplu, medicul explică faptul că pâinea cu seminţe este toxică, recomandând-o pe cea integrală şi simplă. La fel şi în ceea ce priveşte consumul de mezeluri şi alte alimente pline de zahăr şi gluten. „Suntem intoxicaţi cu gluten, salamul şi multe alte mâncăruri conţin mult gluten”.

 

Păcuraru spune că e important să avem o pauză între mese sau gustări, de circa patru ore. Aceasta dă sfaturi şi despre cât ar trebui să mâncăm.  

 

Totodată, invitata vorbeşte şi despre munca de acasă şi despre cum ne putem organiza uşor privind alimentaţia şi sportul.

 

Munca de acasă presupune mai mult sedentarism, o realitate deja, în societatea actuală, iar de aici, ajungem să resimţim mai multă oboseală. Prin urmare, este vitală mişcarea fizică zilnic şi o hrănire corespunzătoare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/captura.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/captura-300x300.pngrootstireaUncategorised
Elena Păcuraru, medic primar Medicină internă este invitata Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici.    ...