Legislaţia spaniolă face parte dintr-o reformă mult mai amplă în domeniul sănătăţii reproducerii, care va include modificări ale legilor privind avortul din ţară.

 

Sursele de presă care au văzut părţi din lege au raportat că aceasta urmează să fie prezentată cabinetului la începutul săptămânii viitoare.

 

Potrivit proiectului, vor fi permise trei zile de concediu medical pentru perioadele dureroase, cu un bilet de la medic, care ar putea fi extins la cinci zile, temporar, pentru dureri deosebit de intense sau incapacitante, potrivit BBC.

 

Dar nu este de aşteptat să se aplice celor care suferă de un disconfort uşor.

 

Aceasta face parte dintr-o abordare mai amplă de tratare a menstruaţiei ca pe o afecţiune de sănătate, care include, de asemenea, eliminarea TVA-ului pentru unele produse de igienă, aşa-numita “taxă pe tampoane”, şi punerea la dispoziţie gratuit a produselor de igienă în centrele publice, precum şcolile şi închisorile.

 

Proiectul include, de asemenea, prelungirea concediului de maternitate plătit înainte de naştere şi modificări ale legilor privind avortul prezentate la începutul acestui an de ministrul pentru egalitate, Irene Montero.

 

Aceasta include eliminarea cerinţei ca persoanele cu vârste de 16 şi 17 ani să facă avort fără permisiunea părinţilor sau a tutorilor, introdusă în 2015 de un alt guvern. 

 

Propunerea de lege va include, de asemenea, reguli mai stricte în ceea ce priveşte maternitatea surogat, care este interzisă în Spania.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0295507834.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0295507834-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Legislaţia spaniolă face parte dintr-o reformă mult mai amplă în domeniul sănătăţii reproducerii, care va include modificări ale legilor privind avortul din ţară.   Sursele de presă care au văzut...