Potrivit unui comunicat al ministerului, prezenţa soluţiilor software ruseşti de tip antivirus poate reprezenta o vulnerabilitate la adresa securităţii cibernetice a autorităţilor şi instituţiilor româneşti, în contextul în care Federaţia Rusă utilizează inclusiv atacuri cibernetice la adresa statelor occidentale şi îşi foloseşte companiile naţionale şi cetăţenii ruşi, prin diverse metode, în războiul împotriva Ucrainei, încălcând toate normele de drept internaţional în materie.

Conform proiectului, va fi interzisă achiziţionarea de produse şi servicii de tip antivirus de la entităţi provenind din Federaţia Rusă sau aflate sub controlul acesteia.

„Raţiunile pentru care se instituie această interdicţie sunt legate, pe de-o parte, de contextul dat de invazia Federaţiei Ruse în Ucrainei iar, pe de altă parte, de lipsa independenţei entităţilor ruseşti care furnizează soluţii IT”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării susţin că, împreună cu toţi actorii instituţionali din această zonă, vor continua să propună măsuri legislative pentru protecţia cibernetică a cetăţenilor români şi a autorităţilor statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0367674775-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0367674775-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui comunicat al ministerului, prezenţa soluţiilor software ruseşti de tip antivirus poate reprezenta o vulnerabilitate la adresa securităţii cibernetice a autorităţilor şi instituţiilor româneşti, în contextul în care Federaţia Rusă utilizează inclusiv atacuri cibernetice la...